Hermans en Van Aert flankeren winnaar Bemer Cyclassics

Hermans en Van Aert flankeren winnaar Bemer Cyclassics

Een kopgroepje van vijf spurtte voor de zege in de Bemer Cyclassics. Marco Haller zorgde daarin voor de verrassing door Wout van Aert te kloppen. Quinten Hermans legde beslag op de derde stek.

Voor het eerst sinds lang liep de BEMER Cyclassics niet uit op een massasprint Net als in zoveel wedstrijden was er een vroege vlucht en vooral Bora-Hansgrohe legde het tactisch aan boord. Bij de derde en laatste beklimming van de Waseberg zette Wout van Aert zijn slotoffensief in. Konrad, Haller, Narvaez en Quinten Hermans vormden mee het groepje van vijf dat zou sprinten voor de overwinning. Van Aert leek de sterkste op papier maar liet zich wat verrassen door Marco Haller en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Na zijn knappe tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik mocht Hermans nogmaals met Van Aert de winnaar flankeren, als derde deze keer.

"Ik ben gelukkig met mijn vierde World Tour podium van het seizoen!", liet Hermans optekenen. "De wedstrijden op het allerhoogste niveau liggen me eigenlijk het best, omdat die het meest gecontroleerd zijn en het meest voorspelbaar. Vandaag in de finale had ik bijvoorbeeld verwacht dat Wout Van Aert zou versnellen. Hij had me deze vrijdag op training toevertrouwd dat hij baat had bij een zware koers en ik had opgemerkt dat hij geen ploeggenoten meer had. Zijn aanval op de laatste helling was snel, waardoor we met vijf renners meteen een mooi kloofje konden slaan. Op de top konden we doortrekken en de samenwerking was tot in de slotkilometer optimaal. Ik maakte de juiste beslissingen vandaag en ook in de aanloop naar de sprint koos ik het juiste wiel. Ik volgde de aanzet van Marco Haller en moest erg diep gaan om naast hem te komen, tot de benen uiteindelijk niet meer wilden. Spijtig, want ik had uiteraard graag gewonnen.", aldus Quinten, die richting Livigno is, waar hij de Italiaanse klassiekers gaat voorbereiden.

 

Fotocredit TFoto - bron reactie Intermarche Wanty Gobert




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!