Een beetje een droom die werkelijkheid wordt voor Merlier

Een beetje een droom die werkelijkheid wordt voor Merlier

Tim Merlier was al fan van het team van Patrick Lefevere en zal vanaf 2023 mee de kleuren kunnen verdedigen van de Wolfpack. "Het is een beetje een droom die werkelijkheid wordt.", klinkt het bij de tweevoudige Belgische kampioen wegwielrennen.

Tim Merlier zal vanaf 2023 uitkomen voor Quick-Step Alpha Vinyl, een mooie stap in de carrière voor de regerende Belgische kampioen wegwielrennen.

"De historiek van het team toont aan dat het een traditie heeft om met sprinters te werken, dus ben ik heel blij om het te kunnen vervoegen.", zegt Merlier. "Als Belg is het een eer om voor Quick-Step uit te kunnen komen. Als jonge gast ging ik drie à vier keer naar de jaarlijkse pers- en ploegvoorstelling in Kortrijk. Dus is het een beetje van een droom die werkelijkheid wordt."

De Belgische kampioen is ook blij dat hij, net als Tom Boonen ooit kon doen, in de tricolore van Quick Step zal kunnen racen. Bert Van Lerberghe maakt ook deel uit van de Wolfpack en is een vriend van Merlier, die er naar uitkijkt, met zijn makker als lead-out, nieuwe successen te boeken.

Tim Merlier tekende een contract van drie jaar bij Patrick Lefevere. Gent-Wevelgem is alvast aangevinkt als groot doel voor volgend seizoen. Voorts hoopt hij ook enkele crossen te kunnen rijden komend veldritseizoen.

Archieffoto's credit Veldritkrant - bron reactie: Quick Step - Alpha Vinyl


Nog niet zolang terug, anno 2019, zat Tim Merleir nog zonder team en reed hij bijvoorbeeld in Puivelde Koerse met een grijs-zwarte trui rond, zonder sponsors op. Niet veel later werd hij opgepikt door de broers Roodhooft. Intussen is Tim tweevoudig Belgisch kampioen wegwielrennen en staan er tal van mooie zeges op zijn palmares ...

IMG_0899 Tim.jpg (329 KB)





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!