Velofollies 2024

Mike Teunissen versterkt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux

Mike Teunissen versterkt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is verheugd om vanaf januari Mike Teunissen in het team te verwelkomen. De 29-jarige Nederlander komt de klassieke kern van het Belgische World Team versterken na onder meer zes seizoenen bij Jumbo-Visma.

Voormalig beloftenwereldkampioen veldrijden Mike Teunissen kreeg anno 2019 de eer om de eerste gele trui in de Ronde van Frankrijk te dragen, dankzij een sprintzege in de openingsrit in de straten van Brussel.

 

Enkele maanden ervoor won de Nederlander de Vierdaagse van Duinkerke te winnen, na zeges in de koninginnenrit naar Cassel en in de massasprint op de slotdag in Duinkerke. Hij voegde daarna ook de ZLM Tour toe aan zijn palmares, dankzij podiumplaatsen in de proloog, in een mini Amstel Gold Race en in een massasprint.

De Europese en Wereldkampioen veldrijden bij de beloften van 2012-2013 verzamelde doorheen zijn acht seizoenen als prof ereplaatsen in de voornaamste voorjaarsklassiekers als Dwars door Vlaanderen (2e in 2018), Parijs-Roubaix (11e in 2018) of Omloop het Nieuwsblad (6e in 2020).

Als modelploegmaat zat Teunissen de laatste jaren regelmatig in het winnende kamp. Dit voorjaar werd hij bijvoorbeeld twaalfde aan de zijde van Van Aert en Laporte in de E3 Classic en enkele dagen geleden finishte hij vierde in de openingsrit van de Ronde van Polen na een succesvolle lead out voor Olav Kooij.

De komende twee seizoenen zal Mike Teunissen bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zijn eigen ambitie in de eendagkoersen en korte rittenkoersen combineren met een rol aan de zijde van Biniam Girmay

"Net als de rest van de wereld heb ik gezien welke stappen Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux blijft maken.", legt Teunissen uit. "Toen het management van het team een groot vertrouwen in mij uitstraalde, hoefde ik de opties voor mijn toekomst niet lang meer te overwegen. Het totaalpakket sprak me erg aan. De structuur en het beleid zijn goed en er is voor mij in het klassieke voorjaar een mooie rol weggelegd. Ik wil er de finales kleuren en voor de ploeg kansen creëren in de schaduw van Biniam Girmay, die al bewezen heeft dat hij de belangrijkste wedstrijden kan winnen. Naast een aantrekkelijk klassiek programma kijk ik er ook naar uit om Girmay in de sprint te ondersteunen. De overstap naar Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux wordt natuurlijk wel wennen, want voor het eerst verlaat ik een Nederlands getinte omgeving. Bij Jumbo Visma koerste ik aan de zijde van jongens als Wout Van Aert of Dylan Groenewegen en volgde ik van op de eerste rij hoe het team naar de wereldtop groeide, een ervaring die in mijn nieuwe ploeg wellicht waardevol zal zijn. De belangrijkste verandering voor mij is echter dat ik opnieuw de kans zal krijgen om mijn waarde in een vooraanstaande rol te tonen.", klinkt het bij Mike Teunissen, die uitkijkt naar nieuwe mooie momenten. "Ik ben ervan overtuigd dat ik in mijn nieuwe omgeving stappen zal kunnen zetten, door bijvoorbeeld van mijn toekomstige ploeggenoten te leren. Ik kan niet wachten om iedereen te leren kennen. Het is alom bekend dat de goede sfeer bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux een troef is, ik heb er dus vertrouwen in dat ik me snel thuis zal voelen! "

Fotocredits Veldritkrant - bron reactie: Intermarché-Wanty-GobertP1050443 Wout Mathieu Mike.jpg (665 KB)

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!