In het geel naar een 2de ritzege in de Tour 2022

In het geel naar een 2de ritzege in de Tour 2022

Marianne Vos heeft ook de zesde etappe in de Tour de France Femmes op haar naam weten te schrijven. Ze toonde zich de snelste van een uitgedund peloton. Vos boekt zo haar tweede ritzege in de Tour de France Femmes 2022 en neemt extra voorsprong in het algemeen klassement.

Het peloton moest zich reppen om de 14-koppige vluchtgroep bij te benen in de 6de etappe van de Tour de France Femmes. Op een 15-tal km van de meet namen bovendien een drietal uit het kopgroepje enige voorsprong maar ook zij werden teruggenomen, op de laatste beklimming. Richting de meet werd Vos door haar teamgenotes Markus en Swinkels in positie gebracht en de veelvoudige kampioene werkte perfect af. De Brabantse, die op maandag de tweede etappe ook al op haar naam had geschreven, zette haar sprint op een kleine tweehonderd meter van de meet aan en hield haar concurrentes op een fietslengte achter zich. Winnen in het geel in de Tour bij de dames is op zich al een unieke gebeurtenis.

"Dit is fantastisch. Ik denk dat ik het nog niet helemaal besef", zei Marianne na afloop. "We wilden vandaag voor de etappezege gaan en met Anna in de kopgroep hadden we een goede situatie. In het peloton werd hard gereden om het gat te dichten en op de Côte de Boetsch kwamen er meerdere aanvallen. Het team hield mij echter goed van voren en zorgde er constant voor dat ik uit de wind bleef. Alle credits naar het team."

 

Vos werd perfect gepiloteerd. "Ik heb geen wind gevoeld tot de laatste tweehonderd meter. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat Elisa Balsamo op hetzelfde moment aanging, maar ik voelde dat ik meer snelheid had. Hoewel ik geen versnelling meer in de benen had, hoopte ik dat mijn punch genoeg zou zijn. Gelukkig kon ik het werk van het team afmaken.", aldus een tevreden kampioene, die ook nog topt in het puntenklassement / groene trui

Vind rankings en alle info via klik hier

Fotocredits A.S.O. / Fabien Boukla - bron reactie: Team Jumbo-Visma

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

oktober 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!