Dubbelslag voor Marianne Vos

Dubbelslag voor Marianne Vos

Marianne Vos wint de tweede etappe in de Tour de France Femmes en pakt zo ook meteen de gele leiderstrui over van Lorena Wiebes. De veelvoudige kampioene was de snelste van een klein groepje dat spurtte voor de zege.

Op zo’n twintig kilometer van de finish maakte Vos deel uit van een groepje dat wegreed van het peloton. In de slotkilometer toonde Vos zich de betere en kon ze op de oplopende strook naar de finish haar metgezellen achter zich houden.

"Dit is een prachtige dag. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken", zei een blije Vos. "Het is heel bijzonder om een rit in de Tour de France te winnen en de gele trui te pakken. We wisten dat het moeilijk ging worden om hier een etappezege te pakken, maar ik ben extreem blij dat het gelukt is. Nu ga ik er zo lang mogelijk van proberen te genieten."

 

Marianne had ook een woord van dank voor haar teamgenotes. "We wisten dat we de hele dag alert en gefocust moesten zijn vanwege de wind en de smaller wordende wegen. Waar het team gister een perfect lead-out deed op de Champs Elysées, werd ik vandaag perfect naar de tussensprint gebracht. Elisa ging hierna meteen ten aanval en blijkbaar was dat het goede moment."

"Ik wist dat er meerdere snelle meiden in de groep zaten en bovendien hadden we al heel wat krachten verspild om voor het peloton uit te blijven. M’n benen voelden oké en het enige wat ik moest doen, was kalm blijven en een zo goed mogelijke sprint rijden. Dat deed ik gelukkig", aldus de nieuwe geletruidraagster, die ook het puntenklassement topt.

Julie De Wilde finishte als 7de en is daarmee de eerste Belgische in de uitslag.

Vind rankings en alle info via klik hier

Fotocredits A.S.O. Fabien Boukla

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!