Besttijd is voor Wout van Aert

Besttijd is voor Wout van Aert

Wout van Aert reed het snelst over de ruim veertig kilometer lange tijdrit op de voorlaatste dag van de Ronde van Frankrijk 2022. Zijn teamgenoot en geletruidrager, Jonas Vingegaard, finishte met de tweede tijd.

Toen Wout van Aert over de finish kwam na de tijdrit van 40,7 km had hij de op dat moment beste tijd van wereldkampioen Filippo Ganna verbeterd met 42 sec. De Jumbo-Vismarenner mocht zich nestelen in de hotseat en kon er blijven zitten tot en met de laatste renner die nog over meet moest komen. Het werd nog spannend toen de leider in het klassement, Vingegaard, de tijd leek te gaan kloppen. Maar de Deen gaf in de laatste meters niet meer vol door en liet de zege aan zijn teamgenoot Van Aert.

“Dit is ongelooflijk”, vertelde een zichtbaar geëmotioneerde Van Aert na zijn derde zege in deze Tour. “Deze drie weken zijn niet te bevatten. We rijden hier met een ontzettend sterke ploeg rond. Uit de grond van mijn hart wil ik de hele ploeg en de voltallige staf van dit team bedanken. Dit doet heel veel met me. We maken momenteel onze dromen waar. Dromen waar we al zolang keihard voor werken. Vandaag voltrok zich in de tijdrit alweer een droomscenario. Ik heb alles gegeven om dit te bereiken. Naar mijn idee heb ik mijn tijdrit perfect ingedeeld. Ik leef ervoor om wedstrijden te winnen. Jonas mag morgen in het geel Parijs binnenrijden. Het is echt heel bijzonder om onderdeel te mogen zijn van dit team.”, aldus Wout van Aert, die op de slotdag nog vol voor de zege kan sprinten in Parijs en alvast als eindwinnaar van het puntenklassement met de groene trui op het slotpodium mag. Wout krijgt ook de prijs van de superstrijdlust.

Vind rankings en alle info via klik hier

Fotocredits A.S.O. Charly Lopez - bron reactie: Team Jumbo-Visma

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!