Plantur-Pura CT is klaar voor Tour de France Femmes

Plantur-Pura CT is klaar voor Tour de France Femmes

Plantur-Pura Cycling Team heeft haar selectie bekendgemaakt voor de eerste Tour de France Femmes avec Zwift. Het damesteam van de broers Roodhooft staat aan de vooravond van een unieke ervaring, die start op 24 juli 2022 in Parijs.

Met Belgisch kampioene Kim de Baat, sprintster Julie de Wilde en meervoudig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant trekt de ploeg – opgericht in 2020 - met drie Belgische dames naar de damesversie van de Ronde van Frankrijk. Daarnaast heeft 't team met Christina Schweinberger nog een nationaal kampioene in de rangen. De Oostenrijkse verkeert in goede vorm en kroonde zich eind juni nog tot kampioene van haar land in zowel de tijdrit als de wegrit. De Duitse Laura Süssemilch en Nederlandse Yara Kastelijn vervolledigen de zeskoppige selectie. Yara zal vooral in de lastige klimritten worden uitgespeeld. Eerder dit jaar was de Nederlandse onder andere nog goed voor een negende plaats in de Waalse Pijl en kleurde ze mee de finale van de Strade Bianche.

TDFF LINE UP 4x5.png (1.33 MB) 

Philip Roodhooft blikt vooruit: “In de eerste plaats zijn we vooral fier om aan de start te staan. We kunnen met trots stellen dat we het enige Belgische team zijn dat zowel een mannen- als vrouwenteam aan de start heeft van de Tour de France. We hebben het team opgericht in 2020 en staan nu meteen aan de start van de grootste vrouwenwedstrijd in de geschiedenis van het vrouwenwielrennen.”

“We zijn uiteraard benieuwd en zien dit als een belangrijke ervaring met het oog op de toekomst. Dat neemt uiteraard niet weg dat we nu al met een portie gezonde ambitie starten. We mikken op ritwinst in deze Tour de France Femmes. Uiteraard wordt dat geen evidente klus, maar we zullen ons zeker tonen. We willen vooral niet zomaar meerijden.”

Belgisch kampioene Kim de Baat: “Voor mij waren de afgelopen weken een echte rollercoaster. De Belgische titel maakte bijzonder veel emoties los en geeft mij nog steeds kippenvel. Het heeft veel veranderd. Ik was voorheen vaak incognito, nu is er altijd aandacht. Ik droomde meteen om met de tricolore aan de start te kunnen verschijnen van de Tour de France, maar toen was er die valpartij op training.” “Ik maakte met een gebroken sleutelbeen en ribben uiteraard meteen een kruis over een eventuele deelname. Maar mijn herstel ging uiteindelijk veel vlotter dan verwacht. Ik zat snel terug op de fiets en kon snel mijn trainingsritme weer opnemen. Uiteraard heb ik nog wel wat pijn, maar die is zeker draagbaar. Ik ben de ploeg zeer dankbaar voor de kansen de afgelopen week. Om ondanks alles toch aan de start te verschijnen in die driekleur is een absolute droom. Ik ben dan ook op en top gemotiveerd om mezelf volledig te geven in dienst van de ploeg.”

Julie De Wilde is de jongste deelneemster aan Tour de France Femmes avec Zwift: “Ik heb het gevoel dat ik mij de laatste weken optimaal heb kunnen voorbereiden. Vooral onze laatste trainingsstage was goed, zeker ook de sfeer in het team. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de start zondag. Ik kreeg al meermaals mee dat ik de jongste renster zal zijn in het peloton. Dan voel ik mij toch wat vereerd moet ik bekennen.” “Ik wil mezelf geen druk opleggen, maar de witte trui zit uiteraard wel ergens in het achterhoofd. Al zal het in het begin wat aftasten zij hoe het loopt. Met de ploeg willen we ons ieder geval laten zien. Zelf hoop ik mezelf een keer te mengen in een finale sprint.”, aldus de talentvolle jongedame.

Ook voor 3-voudig wereldkampioene en 13-voudig Belgisch kampioene veldrijden Sanne Cant wordt het een unieke ervaring: “Ik was al bijzonder blij dat ik dit seizoen wedstrijden als de Strade Bianche en Parijs-Roubaix kon afwerken, maar dat daar nu ook nog deze Tour de France Femmes bijkomt, dat is een droom die werkelijkheid wordt.”

“Ik heb het gevoel dat mijn vorm goed zit en vooral doorheen het wegseizoen steeds in stijgende lijn is gegaan. De afgelopen weken hebben we verder de hand kunnen leggen aan een stevige basis voor dit nieuwe avontuur. Nu is het hopen dat alle puzzelstukken in elkaar vallen en we ons zullen tonen.”

Fotocredits en tekstbron: Plantur-Pura CT

Info Tour de France Femmes via klik hier

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!