Van Anrooij verovert ook Europese beloftetitel wegwielrennen

Na deze in het tijdrijden heeft Shirin van Anrooij in Portugal ook de Europese titel wegwielrennen bij de beloften dames veroverd. Vittoria Guazzini en Fem van Empel waren goed voor respectievelijk zilver en brons.

Vorige week toonde Shirin van Anrooij zich al de beste tijdrijdster bij de beloften dames op het Europees kampioenschap in Portugal. Op zondag 10 juli 2022 veroverde de talentvolle Nederlandse jonge dame ook de titel in het wegwielrennen in de categorie. Shirin plaatste de juiste aanval in de finale en kwam solo over de meet.

De Italiaanse Vittoria Guazzini won de sprint van het eerste achtervolgend groepje en heeft dus het zilver. Fem van Empel legde beslag op het brons voor Nederland.

De wereldkampioen veldrijden 2022 bij de junioren, Jan Christen, pakte de Europese titel wegwielrennen in zijn categorie.