Wout van Aert topt in Lausanne

Wout van Aert topt in Lausanne

Wout van Aert heeft na de 4de ook de 8ste etappe 'Dole > Lausanne' van de Ronde van Frankrijk 2022 gewonnen. De groene truidrager was de snelste in de spurt met een zeer uitgedund peloton. Matthews en Pogacar werden respectievelijk 2de en 3de.

In de 8ste etappe, met start in Dole en aankomst in het Zwitserse Lausanne, werd de laatste renner van de vlucht van de dag gegrepen op de slothelling richting de meet. Het tempo ging meer en meer de hoogte in en er werd gespurt met een zeer uitgedund peloton. Wout van Aert zat attent mee vooraan, geraakte een beetje ingesloten in de spurt, maar kon er finaal goed uitkomen en snelde daadkrachtig naar zijn tweede zege in de Ronde van Frankrijk 2022. Van Aert verstevigt daarmee nog maar een keertje zijn leidersplaats voor de groene trui.

"Ik ben hier superblij mee. Ik heb de ploeg gevraagd om de rit te controleren, omdat ik er vertrouwen in had dat ik deze etappe kon winnen. Extra mooi als je het dan kunt afmaken", liet een gelukkige Van Aert optekenen voor zijn team Jumbo-Visma. "Dit soort ritten kun je niet winnen zonder ploeg. Nathan Van Hooydonck heeft echt berewerk verricht door de hele dag op kop te rijden. Ook voor hem ben ik superblij dat ik heb gewonnen. Ik wist dat ik een goede kans zou maken als ik in de laatste driehonderd meter zou geraken. Ik raakte eerst nog een beetje ingesloten door een klassementsrenner en ik was bang dat ik er niet meer uit zou komen. Gelukkig zag ik een opening en kon ik iedereen passeren."

20220702TDF0099-A.S.O._Pauline_Ballet copy 1.jpg (1.70 MB)

De extra punten voor de groene trui zijn een extra troef "Dit was voor mij een belangrijke etappe om mijn voorsprong in het puntenklassement te vergroten. Sowieso stond er veel druk op de eindsprint, omdat Pogacar nog wat bonificatieseconden kon pakken voor de gele trui. Gelukkig presteer ik het best als de druk hoog is.", aldus Wout van Aert

Rankings en info via klik hier


Fotocredits A.S.O. Pauline Ballet




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!