Van Aert sierde nog een keertje in het geel

Van Aert sierde nog een keertje in het geel

Wout van Aert kleurde mee de wedstrijd van Binche (België) naar Longwy in de Tour 2022 en ging vol voor de zege. Hij zat zowat de hele dag in de vlucht, won uiteindelijk niet en verliest de gele trui, maar staat wel steviger in het groen.

Wout van Aert was na de start van de 6de etappe van de Tour de France 2022, in het Belgische Binche, niet in te tomen. Hij was meerdere keren de aanstoker om een vlucht op poten te zetten. Na een 70-tal km slaagde Wout in zijn opzet, maar er volgden slechts 2 renners in zijn spoor. Het trio fietste een voorsprong van vier minuten bijeen en Van Aert pakte op zijn weg de volle buit bij de tussensprint, in de strijd voor het groen.

Het peloton zette uiteindelijk de achtervolging in en op 10 kilometer van de meet werd, na Fuglsang en Simmons eerder, ook Van Aert teruggenomen. Een uitgedund peloton sprintte even later op een pittige slothelling voor de zege. Daarin toonde Tadej Pogacar zich de beste. De Sloveen pakte zo niet alleen de zege maar ook het geel van Wout van Aert, die de volgende dagen in het groen mag aantreden. Wout kreeg voor zijn inzet in de 6de etappe de prijs voor de strijdlust.

20220707TDF0071-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg (1.14 MB)

“Ik wilde graag meezitten in een grote kopgroep.", legde Wout van Aert naderhand uit. "Op die manier hoefden we niet al te veel krachten te verspillen in de achtervolging. Direct vanaf de start nam ik zelf het initiatief. Een hoop teams hadden hetzelfde idee. Helaas geraakten we uiteindelijk maar met drie man weg. Omdat ik op dat moment toch al met de nodige krachten had gesmeten, besloot ik om door te trekken. Ik heb mijn uiterste best gedaan en in stijl afscheid genomen van de gele trui. Ik heb genoten van de etappe van vandaag en ik hoop dat de fans dat ook hebben gedaan. Het was voor mij een mooie afsluiting van mijn periode in de gele trui. Het is geen straf om nu de groene trui aan te mogen trekken.”, aldus een tevreden Jumbo-Vismarenner

Morgen is het aan de klimmers in de 7de etappe, met aankomst op 'La Super Planche Des Belles Filles'

Rankings en info via klik hier

Fotocredits A.S.O. Pauline Ballet


 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!