Shirin van Anrooij knap 2de op NK wegwielrennen

Shirin van Anrooij heeft zilver gepakt op het NK wegwielrennen bij elite dames. In een spurt met twee voor de titel op de VAM-berg bleef Riejanne Markus haar net voor.

Op vrijdag 24 juni 2022 mocht Mees Hendrikx mee op het podium van het Nederlands kampioenschap 2022 voor de beloften heren. Hendrikx werd derde, achter Loe van Belle (2de) en winnaar Max Kroonen. Bij elite heren profs haalde Pascal Eenkhoorn de titel binnen. Op het podium werd de voormalige veldrijder geflankeerd door Daan Hoole en Taco van der Hoorn.

In de race bij de elite dames op zaterdag toonde Shirin van Anrooij zich de hele wedstrijd bedrijvig en de talentvolle jongedame reed bovendien een sterke finale. Dusdanig dat ze samen met Riejanne Markus mocht sprinten voor de titel, waar Shirin nipt naastgreep. Maar toch een meer dan verdiende zilveren medaille. Van Anrooij pakte de voorbije week al de Nederlandse titel bij de U23 in de tijdrit, alsook reed ze de 2de besttijd bij elite dames.

Lorena Wiebes was de beste van de selecte groep die spurtte voor de laatste podiumplek. Marianne Vos werd vierde.