Happy Dog Cat

Nederlandse selectie junioren en U23 voor EK MTB

Nederlandse selectie junioren en U23 voor EK MTB

In het Portugese Anadia worden van 30 juni tot en met 3 juli Europese kampioenschappen mountainbike Jun/U23 gehouden. Nederland trekt met ambitie naar dit EK met zijn selectie junioren en beloften

Bondscoach Gerben de Knegt ziet mogelijkheden om medailles binnen te halen op het EK MTB. Met name bij de beloften dames heeft de selectie kansen met Puck Pieterse en Fem van Empel. ‘’Puck heeft de laatste wedstrijd uit de wereldbeker gewonnen. Beide rensters waren eerste en tweede bij de elite-vrouwen in de 3 Nations Cup in Sittard afgelopen weekeinde en getuigden daarmee opnieuw van goede vorm. Maar ook bij de junioren heren staat er een sterke groep. Maar liefst vijf mountainbikers verdedigen daar onze kleuren, we zijn in jaren niet meer zo sterk vertegenwoordigd geweest in de breedte. David Haverdings, Rens Teunissen van Manen en Nick Klijn hebben al top 6-klasseringen weten te realiseren in internationale wedstrijden dit jaar en dat kan er in deze wedstrijd ook inzitten. Bij de junior dames hebben we Lauren Molengraaf en Luna Cnossen aan het vertrek, met name Lauren kan echt een mooie uitslag realiseren. Bij de beloften heren vertrekken we helaas met twee in plaats van drie renners. Pim Ronhaar heeft positief getest op COVID-19 en neemt daarom niet deel. Hij gaat de tijd nemen om goed te herstellen en vervolgens toe te werken naar het veldritseizoen 2022-2023.’’, aldus de bondscoach, die spreekt van een mooi natuurlijk parcours met niet extreem veel hoogteverschil.

De Nederlandse selectie voor 't EK MTB beloften / junioren

Enkele vertrouwde namen, die ook toppen in het veldrijden.

Junioren heren:

David Haverdings, Rens Teunissen van Manen, Morris Gruiters, Nick Klijn en Freek Bouten

Junioren dames:

Lauren Molengraaf en Luna Cnossen

U23 heren:

Tom Schellekens en Chris van Dijk

U23 dames

Fem van Empel en Puck Pieterse

België

Voor België starten Julia Grégoire (dames junioren), Kay De Bruyckere (heren junioren) en bij U23 heren: Clement Horny, Arne Janssens, Jente Michels en Jarne Vandersteen.

Info wedstrijd klik hier

Fotocredit TFoto - bron Nederlandse selectie KNWU - België: Belgian Cycling

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!