Wie wordt eerste Belgische kampioen 'cycl'eau-cross'?

Wie wordt eerste Belgische kampioen 'cycl'eau-cross'?

Modderduivels worden deze zomer waterratten. In het kader van het EK cyclocross in Namen (4-6 november 2022) wordt op zaterdag 9 juli het allereerste BK Cycl'eau-cross georganiseerd, een gloednieuw kampioenschap op waterfietsen. Inzet: eeuwige roem, een unieke kampioenentrui en tickets voor het EK veldrijden.

Over balkjes springen, door de modder ploeteren of door het zand klieven. Veldrijders moeten van alle markten thuis zijn. In het kader van het EK cyclocross dat dit najaar in Namen wordt betwist, komt daar deze zomer nog een nieuw onderdeel bij: fietsen óp het water.

Zaterdag 9 juli vindt in Namen het allereerste BK cycl'eau-cross plaats. Voor de gloednieuwe discipline worden de beroemde flanken van de Citadel van Namen ingeruild voor de stroming op de Maas, waar je met een waterfiets zo snel mogelijk een parcours van zo'n 500 meter moet afleggen. Naast een goed stel koersbenen kan je best ook beschikken over een goed evenwicht en geen vrees hebben voor een nat pak.

Verdeeld over vier categorieën (junioren, beloften, elite en masters bij mannen én vrouwen) zullen er in totaal acht Belgische kampioenen gekroond worden. De winnaars ontvangen naast een officiële Belgische kampioenentrui ook twee tickets voor het EK cyclocross, dat in het najaar van 4 tot 6 november in Namen plaatsvindt (lees hier).

Het Belgisch kampioenschap is open voor deelnemers van alle niveaus. Een licentie bij de Belgische, Vlaamse of Waalse wielerbond is niet nodig. In iedere categorie zijn er maximaal 50 deelnemers. Deelname kost 5 euro.

Alle info op https://cyclocrossnamur2022.com/cb-de-cycleau-cross/

Fotocredit Veldritkrant - bron: Golazo

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!