Sweeck knap 5de in Heistse Pijl

Sweeck knap 5de in Heistse Pijl

Laurens Sweeck spurtte naar een knappe 5de plaats in de Heistse Pijl 2022. De Pauwels Sauzen-Bingoal mengde zich in de sprint voor de zege tussen de topsprinters. Arnaud De Lie won de race.

De Heistse Pijl 2022 op zaterdag 4 juni draaide finaal uit op een sprint voor de zege tussen enkele mooie namen. Arnaud De Lie won de krachtmeting, voor Giacomo Nizollo en Mark Cavendish. Wie zich ook mengde tussen de WorldTourrenners, was Laurens Sweeck. De Pauwels Sauzen Bingoalrenner pakte een mooie vijfde plek 

Thuisrenner Sweeck kwam met vertrouwen uit de Flèche du Sud en etaleerde zijn kunnen aan de wielerliefhebber.
“Dit is een koers dicht bij huis, waarin ik altijd graag rijd. Een koers waar ik naar uitkijk. En mijn goeie vorm werkte extra motiverend. Ik wilde me sowieso tonen. Maar om onderweg iets te proberen waren er te veel sprinters en stond de wind in het nadeel.”, legt Laurens uit.

Zijn teamgenoot Ryan Kamp loodste Laurens Sweeck naar een goede positie richting de sprint. 
“Ryan zette me voorin het peloton af aan de voet van de laatste passage van de kasseiklim, tussen plek 10 en 15. Enkele renners moesten er tussenuit, maar ik kon er op de top nog een paar remonteren. Even viel er een gat op drie renners toen Cavendish zijn ketting eraf ging, maar voorin twijfelden ze. Het was dan, met de wind op de kop, kwestie van op het goeie moment aan te gaan. Ik heb niet veel ervaring om dat te timen, maar ik sprintte niet slecht. Ik had gehoopt op podium, maar de renners voor me zijn niet van de minste.”, aldus Laurens Sweeck.

Ook Timo Kielich is goed bezig. De Alpecin-Fenixrenner kwam al heel vaak in beeld de voorbije weken en behaalde in de Heistse Pijl een verdienstelijke tiende plek.

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!