Het Lucinda Brand Wielerfestival

Het Lucinda Brand Wielerfestival

Op zaterdag 30 juli 2022 zal op en rond het parcours van DRC De Mol het Lucinda Brand Wielerfestival plaatsvinden. Het festival wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation, waar de Dordtse renster van Trek-Segafredo en de Baloise Trek Lions een trotse ambassadeur van is.

Op en rond het parcours van de Dordtse wielervereniging zullen op 30 juli 2022 tal van activiteiten voor beginnende en meer ervaren wielrenners van alle leeftijden worden georganiseerd, met na afloop een groot feest, 'Het Lucinda Brand Wielerfestival'.

Lucinda Brand wielerfestival credit Lucinda.jpeg (135 KB)

Zo zijn er toertochten, wedstrijdjes en is er een kidsplein en een crossparcours voor de jongsten. Verder worden er onder de opzwepende beats van een dj clinics gehouden onder leiding van Lucinda Brand. "Het moet vooral een gezellige dag worden voor iedereen met een leuk afsluitend feestje", aldus de wereldkampioen veldrijden van 2021.

Brand is al jaren ambassadeur van de Edwin van der Sar Foundation, die door de voormalig doelman en zijn vrouw Annemarie tien jaar geleden werd opgericht. Ze heeft namelijk ervaring met de gevolgen van hersenletsel omdat haar beide ouders zijn getroffen door een herseninfarct. "Ik weet als geen ander hoeveel impact zoiets op je leven kan hebben en hoe moeilijk het is om weer normaal terug te keren in de maatschappij. De stichting helpt mensen in dat proces en daarom gaan we proberen om op 30 juli zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit prachtige goede doel.", klinkt het bij de meervoudige kampioene

Naast de activiteiten op en naast de wielerbaan van DRC De Mol is er daarom een veiling waar op shirts van de 32-jarige renster geboden kan worden. Daarnaast is er ook een Lucinda Brand museum vol memorabilia uit haar glasrijke carrière. Verder kunnen mensen zich inschrijven voor een bij onze zuiderburen befaamde cult event: het eetfestijn, waarmee normaliter geld voor – jonge – coureurs wordt ingezameld door fans. Brand: 'We zijn nu hard bezig om het definitieve programma af te ronden om binnenkort de gehele dagindeling bekend te kunnen maken op mijn website."

Vind alle info via www.lucindabrand.nl

Fotocredits en bron: Lucinda Brand
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!