Thibau Nys wint 3de etappe Flèche du Sud en is leider

Thibau Nys wint 3de etappe Flèche du Sud en is leider

Thibau Nys wint de lastige 3de etappe Bourscheid > Bourscheid in de Flèche du Sud en is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Baloise Trek Lion topte al het jongerenklassement. (fotocredit Baloise Trek Lions)

Thibau Nys leidt na zijn zege in de 3de etappe van de Flèche du Sud 4 klassementen: algemeen, punten, jongeren en combiné. Hij reed recent nog naar een knappe derde plaats in de Antwerp Port Classic, een wedstrijd met veel gravelstroken. Florian Vermeersch won die race en Gianne Vermeersch werd er tweede.

"Het was vandaag een relatief korte maar intense etappe."; liet Nys junior optekenen voor de Baloise Trek Lions. "Ik voel me al een paar dagen heel sterk hier in Luxemburg, maar de eerste twee etappes kon ik me niet goed positioneren in de slotfase."

In de 3de etappe lag de aankomst op een klim van drie kilometer en was het kwestie van mee te zijn nadat de Baloise Trek Lions goed werk hadden geleverd.

"In de slotkilometer bleven we nog met een aantal mannen over. Ik voelde dat de benen nog goed waren en ben dan met vertrouwen aangegaan op 250 meter van de streep. Ik kon meteen een kloof slaan en die behouden tot op de streep.", legt Thibau uit

"Ik voel dat wij met Baloise Trek samen met de jongerenploeg van TotalEnergies (Vendée U) en VolkerWessels de sterkste ploegen in deze rittenkoers zijn. Nu is het aan ons om de komende twee etappes de leiderstrui en de bergtrui van Pim te verdedigen. Daar hebben we met Lars, Thijs, Yentl, Ward en Pim zeker de capaciteiten voor. Het eindklassement verzekeren is het hoofddoel dit weekend. Alles wat daar eventueel nog bij kan komen is mooi meegenomen." (bron reactie Baloise Trek Lions)

Er resten nog twee etappes in de Flèche du Sud: Mondorf>Mondorf 165,4 km op zaterdag 28 mei en Esch/Alzette<Esch/Alzette 140 km op zondag 29 mei

Vind de uitslagen en info van de Flèche du Sud klik hier






Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!