Happy Dog Cat

UAE Team Emirates palmt Jan Christen in

UAE Team Emirates palmt Jan Christen in

UAE Team Emirates heeft Jan Christen ingelijfd. De regerende juniorenwereldkampioen veldrijden kan zich tot 2027 ontwikkelen binnen de structuur van het WorldTourteam.

Jan Christen werd het voorbije WK wereldkampioen veldrijden bij de junioren in Fayetteville. De Zwitser mag dan wel veel mensen verrast hebben maar hij is wel degelijk een talent op de fiets. Christen behaalde al nationale titels op de baan, in het veld, het tijdrijden alsook in  het mountainbiken. 

Zijn talent kan hij nu blijven ontwikkelen binnen de opleidingsploeg van UAE Team Emirates, om dan de stap naar het professionele team, waar onder andere Tadej Pogacar deel van uitmaakt, te kunnen zetten.

Mauro Gianetti (Team Principal & CEO): “ We zijn erg enthousiast en verheugd om Jan in het team te verwelkomen. Hij is een enorm talent en we geloven dat hij de juiste instelling en kwaliteiten heeft om heel goed in ons team te passen. Hij zal zich eerst richten op het afronden van zijn studie en geleidelijk doorgroeien naar de professionele rangen. We hebben geen vast tijdschema voor deze stap en het is iets dat we niet zullen overhaasten. Jan is nog erg jong en we zullen hem alle hulp geven die hij nodig heeft en de druk van zijn jonge schouders houden. Jan komt uit een goede familie die ik al vele jaren ken en heeft een geweldige coach en mentor in Bruno Diethelm met wie we nauw zullen blijven samenwerken. We willen dat hij zich zowel als renner als als mens blijft ontwikkelen .”

De jongeman himself is uiteraard opgetogen met deze mooie kans : “ Ik ben verheugd om te tekenen bij UAE Team Emirates. Ik heb al heel veel contact met het team en vanaf het eerste moment was iedereen heel vriendelijk en gastvrij. Ik zou zeggen dat ik nogal een allrounder ben, ik geniet van alle disciplines en hou ervan mezelf te testen, of het nu op de weg, het circuit of off-road is. Zowel CX als mountainbiken liggen mij nauw aan het hart en ik hoop ze de komende jaren met het team te kunnen blijven combineren. Mijn eerste doel is om gewoon te blijven genieten van het fietsen en te blijven leren en vooruitgaan. Bij de UAE heb ik het gevoel dat ik op de juiste plek ben om dat te doen. ”, aldus Jan Christen

WK Fayetteville 2022 podium junioren heren credit Ethan.jpeg (512 KB)

Fotocredits Ethan Glading - bron: UAE Team Emirates
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!