Laurens Sweeck is goed op dreef

Laurens Sweeck is goed op dreef

Laurens Sweeck is prima aan zijn zomerseizoen begonnen. Na een 16de plek in de GP Vermarc in Rotselaar, stond hij op donderdag aan de start van de Belgian Mountainbike Challenge BeMC, een vierdaagse internationale rittenkoers voor mountainbikers in de Ardennen. In de openingstijdrit over 21 kilometer werd de ‘Lau’ meteen tweede ...

De BeMC mag dan niet de meest gemediatiseerde wielerwedstrijd van het seizoen zijn, het niveau ligt wel hoog: met Hans Becking en Wout Alleman kwamen er twee renners aan de start met ritoverwinningen in de Cape Epic op hun palmares, de ‘Tour de France van het mountainbiken’. Becking reed het snelst in de openingstijdrit, 24 seconden beter dan Laurens Sweeck, die daarin knap tweede werd. 

“Ik wist niet goed wat te verwachten, toen ik naar hier kwam.", zei Laurens naderhand. "Omdat er een paar goeie renners aan de start stonden die de laatste maanden wat hebben gepresteerd in het marathonwerk. Dit is een hoog niveau. Het is dus zeker goed meegevallen. Deze rit lag me het beste. Een uur vol, dat gaat meer richting cross. Ik denk dat we morgen meer gaan weten, na drie-vier uur wedstrijd.”

Door een enorme onweersbui kort voor zijn start, lag de omloop er voor Laurens en co lekker glad bij. “Plezant, al is het met die brede banden heel anders sturen dan met een crossfiets. Maar ik heb het goed overleefd. Ten opzichte van de echte mountainbikers moet dit me als crosser wel goed liggen.” Er resten nog drie etappes in de BeMC: twee van een 85-tal kilometer, en een slotetappe van 63 kilometer.

Update 20/5

Laurens Sweeck heeft op dag 2 de marathonetappe gewonnen en is de nieuwe leider. Hij heeft 3 minuten voorsprong in het algemeen klassement op de nummer 2, Hans Becking.
Jens Adams finishte als tweede in de etappe en staat derde in 't GC.

Update 22/5

Hans Becking is de eindwinnaar van de BeMC 2022. Laurens Sweeck beëindigt deze internationale MTB-rittenkoers op een mooie 2de plek en Wout Alleman en Frans Claes zijn respectievelijk 3de en 4de. Jens Adams is uiteindelijk 10de geworden.

Bij de elite dames is Joyce Vanderbeken de beste Belgische, op de 5de plaats. De eindzege is voor de Duitse Bettina Janas. Suzanne Verhoeven en Karen Verhestraeten zijn 9de en 10de.

Info en uitslagen BeMC klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Pauwels Sauzen-Bingoal

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!