Zoe Bäckstedt wordt vanaf augustus stagiaire bij EF-Education Tibco SVB

Zoe Bäckstedt wordt vanaf augustus stagiaire bij EF-Education Tibco SVB

Met trots kondigt EF Education-TIBCO-SVB de komst aan van Zoe Bäckstedt. Vanaf augustus zal de regerende juniorenwereldkampioene weg- en veldrijden als stagiaire 'trainee' uitkomen voor het damesteam

Zoe Bäckstedt komt momenteel nog uit voor het team Acrog-Tormans en zal vanaf 1 augustus 2022 de kleuren verdedigen van het damesteam EF Educatio-TIBCO-SVB, waar bijvoorbeeld ook al de Amerikaanse Clara Honsinger voor uitkomt.

De 17-jarige Zoe Bäckstedt kan al een mooi palmares voorleggen. In het veldritseizoen 2021-2022 won ze maar liefst 10 wedstrijden, waaronder het WK en het EK veldrijden voor junioren dames. De Britse pakte in 2021 ook de wereldtitel op de weg in haar categorie. Ze zegevierde in de individuele tijdrit in de Watersley Ladies Challenge en won twee van de drie etappes, het algemeen klassement en de puntentrui bij de EPZ Omloop van Borsele. De jongedame heeft ook op de piste geracet en gouden medailles gewonnen in de individuele achtervolging, de ploegenachtervolging en Madison op de Europese kampioenschappen voor junioren in 2021.

EKD_5334.JPG (452 KB)

Linda Jackson, oprichter en eigenaar van EF Education-TIBCO-SVB, is van mening dat Bäckstedt en het team perfect bij elkaar passen. "Als de huidige juniorenwereldkampioene, zowel op de weg als in het veld, is Zoe duidelijk erg getalenteerd", zegt Jackson. “Ons doel is om haar algemene ontwikkeling te ondersteunen en haar groeiende talent te koesteren. Ik ben zo opgewonden bij het vooruitzicht van wat we samen gaan bereiken.”

EF Education-TIBCO-SVB heeft een volle wegkalender en moedigt zijn rensters aan om ook te koersen op onverhard en grind, inclusief de Life Time Grand Prix-serie.

"Ik ben zeer verheugd om me als stagiaire bij het Women's WorldTour-team EF Education-TIBCO-SVB te voegen en ik kan niet wachten om later dit jaar voor hen te gaan racen. Ik hou van hun multidisciplinaire benadering van fietsen", klinkt het bij Zoe.

"Bovendien kijk ik er naar uit om de beste uitrusting in het peloton te dragen", vervolgt Bäckstedt. Met een knipoog naar de komische film Mean Girls uit 2004, voegt ze eraan toe: "Op woensdag - en elke dag - dragen we roze!", aldus de talentvolle jonge Britse, die op vrijdag Puivelde Koerse op haar naam wist te schrijven.

Fotocredits TFoto - bron: EF Education-TIBCO-SVB

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!