Happy Dog Cat

Iserbyt even out door rugprobleem

Iserbyt even out door rugprobleem

Eli Iserbyt moet door een rugblessure enkele weken uit competitie blijven, maar de voorbereiding op het veldritseizoen komt niet in gevaar: "De dokters hebben me verzekerd dat alles weer goed komt.", klinkt het.

"Na het afgelopen veldritseizoen staken de eerste rugklachten bij Eli Iserbyt de kop op tijdens de voorbereiding op het zomerprogramma.", legt het team uit in een persbericht. "Ondanks behandelingen bleef de rugpijn terugkeren en werd die afgelopen zondag bij zijn debuut in de Wereldbeker mountainbike in het Duitse Albstadt helaas zo ingrijpend dat Eli voortijdig uit de wedstrijd verdween. Nadien reisde hij niet door naar het Tsjechische Nove Mesto voor de volgende wereldbekerwedstrijd, maar keerde Eli terug naar België voor medisch onderzoek.

En dat onderzoek maakte duidelijk waar de oorzaak van het probleem ligt: "Op een MRI-scan was er een letsel op de onderrug te zien. Dat veroorzaakt een aanslepende ontsteking", vertelt Eli. "Het belangrijkste is dat de dokters me hebben verzekerd dat alles weer goed zal komen door rust. De komende periode schroef ik daarom de trainingen sterk terug en ga ik zowel in de MTB als op de weg enkele weken uit competitie. Hoelang precies, dat weet ik nog niet. Maar ik verwacht wel dat het even zal duren. Pas als de pijn helemaal weg is, keer ik terug in competitie."

De mountainbikeplannen gaan nu dus even aan de kant, maar voor het komende veldritseizoen zou er geen probleem zijn "We hebben nog tijd. Dit is een moment waarop ik naar mijn lichaam moet luisteren en alles even 'on hold' moet zetten. Liever nu wat langer rust om mijn lichaam helemaal te laten genezen, dan dit laten aanslepen tot vlak voor de start van het crossseizoen.", aldus Eli Iserbyt

Fotocredit TFoto - bron: Pauwels Sauzen-Bingoal

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!