Contract van Shirin van Anrooij met 3 jaar verlengd

Contract van Shirin van Anrooij met 3 jaar verlengd

Shirin van Anrooij ziet haar contract bij Baloise Trek Lions en Trek - Segafredo met drie jaar verlengd. De Europees kampioene en vice-wereldkampioene veldrijden bij de beloften blijft zo tot zeker eind 2025 aan boord.

Shirin van Anrooij wist zich het voorbije veldritseizoen met enig succes te meten bij de elite dames. In de Jingle Cross in Amerika pakte ze bovendien de zege. De maand nadien kroonde de talentvolle Nederlandse zich tot Europees beloftenkampioene op de VAM-berg. Op het WK in Fayetteville was ze goed voor de zilveren medaille.

Ook op de weg, waar Van Anrooij de kleuren van Trek Segafredo verdedigt, toonde de 20-jarige dame zich de voorbije periode al in de klassiekers: een 9de plek in de Strade Bianche, 13de in de Waalse Pijl, 16de in de Amstel Gold Race en 16de in Luik-Bastenaken-Luik zijn enkele knappe uitslagen.

Van Anrooij.jpeg (701 KB)Fotocredit Trek Segafredo

"Ik wilde heel graag in deze ploeg blijven. Ik hebben de afgelopen twee jaar grote stappen gezet en wil dit de komende jaren verderzetten. Ik haal als renster kracht uit een vertrouwde omgeving en Baloise Trek is voor mij tot een tweede thuis uitgegroeid.", laat Shirin optekenen voor het team van Sven Nys.

"De crosstrainingen in België, de omkadering in de binnen-en buitenlandse wedstrijden, de tips en tricks van o.a. teammates Lars (Van der Haar) en Lucinda (Brand) bij de wedstrijden. Al die dingen opgeteld maken dat ik me in deze omgeving thuisvoel en helemaal mezelf kan zijn. Na mijn zware valpartij in Tabor eind 2020 had ik het moeilijk. Ik miste vertrouwen, maar stap voor stap bouwde ik samen met de ploeg aan de weg terug."

"Tijdens de Amerikatrip in oktober 2021 volgde de déclic. Dat resulteerde in uitslagen die ik voor het veldritseizoen nooit verwacht had. Eric, Sven en Karen geven me vertrouwen en dat maakte me zowel mentaal als fysiek - op technisch vlak - een stuk sterker."

EKD_6652 Shirin.jpg (216 KB)

"De op een haar na gemiste wereldtitel in Fayetteville was een emotionele afsluiter van het veldritseizoen. De ploeg was er om me op te vangen in die moeilijke momenten. Mede daardoor kon ik de knop omdraaien richting het wegseizoen, met onverwacht goede resultaten tot gevolg. Het bewijs voor mezelf dat ik met een goede indeling resultaten in het veld bij Baloise Trek kan combineren met een sterke voorjaarscampagne bij Trek - Segafredo.", aldus de talentvolle Shirin van Anrooij.

Reactie van Shirin voor Trek Segafredo klik hier

Fotocredits TFoto - bron Baloise Trek Lions

Shirin van Anrooij op Veldritkrant klik hier

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!