Medische update vanuit Alpecin-Fenix

Medische update vanuit Alpecin-Fenix

Team Alpecin-Fenix kwam vandaag met een medische update van acht van zijn renners, waaronder Tim Merlier en Ceylin del Carmen Alvarado

Net als meerdere ploegen dit seizoen blijft Alpecin-Fenix niet gespaard van renners die uitvallen door blessure of ziekte. Het team van de broers Roodhooft bracht vandaag een medische update van 8 van zijn renners, waaronder Tim Merlier en Ceylin del Carmen Alvarado.

8S4U0025 Merlier.jpg (470 KB) Archieffoto credit Veldritkrant

"Tim zal jammer genoeg niet kunnen deelnemen aan de Giro d'Italia. Zijn bloedwaarden, training en het genezingsproces van zijn wonde aan de elleboog - ook cfr de chirurg - zijn niet wat het zou moeten zijn en dus kan hij niet van start op 6 mei. Als alles evolueert zoals het nu doet, behoort een hoogtestage vanaf 20 mei tot de mogelijkheden. Vanaf volgend weekend kan de trainingsintensiteit worden verhoogd. Zijn trainer zal het herstel monitoren. Een volgende bloedtest en algemene check-up staat gepland binnen een tweetal weken.", klinkt het voor Tim Merlier.

"Ceylin werd midden maart geopereerd aan de rechter pols voor een gescheurd ligament en moest vervolgens gedurende drie weken in het gips. Ze kan terug fietsen maar de start van haar MTB-seizoen is nog niet voor meteen, omdat dit haar pols nog te veel zou belasten. Ze kreeg wel groen licht om op de weg te racen. Een volgende check-up is gepland op 2 mei.", aldus de update over Ceylin del Carmen Alvarado.

Fotocredit TFoto - bron : Alpecin-Fenix







Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!