Hermans en Van Aert flankeren winnaar Evenepoel in Luik

Hermans en Van Aert flankeren winnaar Evenepoel in Luik

Quinten Hermans en Wout van Aert finishten respectievelijk knap 2de en 3de in Luik Bastenaken Luik, achter een heel sterke Remco Evenepoel

Remco Evenepoel plaatste zijn beslissende aanval op de Cote de la Redoute. Hij nam meteen enige voorsprong en haalde de vluchters één voor één in. Wout van Aert wist zich te stellen in een selecte groep achtervolgers, moest op de laatste klim toch even de rol lossen maar wist terug aan te sluiten bij het groepje. Maar Evenepoel verzwakte niet en soleerde overtuigend naar de zege. In de sprint voor de tweede stek, verraste Quinten Hermans. Van Aert zorgde met de derde plaats voor een volledig Belgisch podium in Luik.

"Dit was voor mij het hoogst haalbare resultaat", zei Van Aert. "Ik heb geprobeerd de beste klimmers te volgen en bovenop de Cote de la Roche-aux-Faucons was het hangen en wurgen om mee te zijn. In de laatste kilometers heb ik ervoor gekozen om alles op alles te zetten om te kunnen sprinten voor het podium en dat kostte veel kracht. Het was een sprint van stervende zwanen, maar gelukkig was het net genoeg voor het podium. In de Belgische kampioenschapstrui wilde ik koste wat kost een podiumplek pakken."

Quinten Hermans was heel blij met de tweede plaats. "Een eer om met deze twee kampioenen op het podium te staan.", klonk het.

Vind alle info klik hier

Fotocredit A.S.O. Gautier Demouveaux - bron reactie Wout: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!