Happy Dog Cat

Quinten Hermans hervat in Waalse Pijl

Quinten Hermans hervat in Waalse Pijl

Op woensdag 20 april staat de Waalse Pijl op het menu. In deze eerste in rij van de Waalse Ardennenklassiekers hervat Quinten Hermans zijn wegseizoen, na even out te zijn geweest.

Na zijn derde plaats in de tweede rit van de Ronde van het Baskenland en dan ziek uit te vallen, vervolgt Quinten Hermans zijn wedstrijdprogramma met de Waalse Pijl, waarin hij vorig seizoen bij zijn debuut als veertiende en eerste Belg eindigde

"Mijn mijn derde plaats in de Ronde van het Baskenland ben ik heel goed aan de maand april begonnen, tot ik er het slachtoffer werd van de ziektegolf die het peloton doorkruiste. Na enkele dagen met hoge koorts heb ik de trainingen rustig hervat, waarna ik afgelopen weekend op de parcoursen van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik de intensiteit opnieuw opgedreven heb. Het is altijd voordelig om het parcours te verkennen, zo ontdekte ik dat de Côte de Cherave, die vorig jaar bij mijn debuut in de Waalse Pijl uitzonderlijk niet in het parcours opgenomen was, best wel lastig is. De klim is verrassend steil in het begin en loopt dan nog lang door. Het is door deze hoge lastigheidsgraad van de hellingen op het plaatselijke parcours dat er in deze wedstrijd doorgaans weinig durf is om te anticiperen en ik verwacht dat ook in deze editie de selectie eerder achteraan in het peloton gemaakt zal worden. Ook voor mij wordt het zaak om zo energiezuinig te koersen en hopelijk nog met relatief frisse benen aan de Muur van Hoei te beginnen.", luidt het.

De start van de 202,1 kilometer lange klassieker met twee passages en finish op de Muur van Hoei vindt dit jaar opnieuw in de provincie Luik plaats, in de gemeente Blegny.

Alle info over de Waalse Pijl klik hier

Morgen live te volgen op o.a. sporza/één - dames vanaf 11u10 - heren vanaf 14u

Fotocredit Veldritkrant - bron Intermarché Wanty Gobert

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!