Van Baarle wint - Van Aert tweede bij rentrée

Van Baarle wint - Van Aert tweede bij rentrée

Bij zijn rentrée in competitie is Wout van Aert knap tweede geworden in Parijs-Roubaix. Een sterke Dylan van Baarle won de Hel van het Noorden anno 2022. Stefan Küng mocht als derde mee op het podium.

Wout van Aert was meteen goed bij zijn rentrée maar zag een beresterke Dylan van Baarle soleren naar de zege. De Belgische kampioen spurtte het snelst van het vierkoppig achtervolgend groepje op de winnaar, goed voor de tweede plaats.

"Ik ben zelf heel erg verbaasd door deze tweede plaats”, vertelde Van Aert naderhand. “Ik ben heel tevreden. Deze tweede plaats voelt zelfs als een beloning. Natuurlijk wil ik deze koers winnen, maar na de gebeurtenissen van de afgelopen weken kan ik hier alleen maar blij mee zijn.”


Van Aert gaat volgende week zondag van start in de Ardennenklassieker Luik-Bastenaken-Luik. “We hebben afgewacht hoe het vandaag zou verlopen. Als het goed zou gaan, zou ik in aankomende zondag in Luik starten. Met de tweede plaats in Parijs-Roubaix, hoef ik me geen zorgen meer te maken.”

Ploegleider Grischa Niermann: “Wout was gewoon heel erg goed. Van Baarle was superieur en hij bleek de sterkste te zijn. De waaiervorming viel voor ons niet zo slecht uit, maar we hadden zoals heel veel ploegen te maken gekregen met pech. Timo verdient ook een pluim, want hij heeft in het cruciale Bos van Wallers zelfs nog zijn fiets aan Wout afgegeven.”

Met overwinningen in de Omloop het Nieuwsblad en de E3-prijs van Wout van Aert kijkt Niermann tevreden terug op het kasseienklassiekerseizoen van Team Jumbo-Visma. “We hebben veel van voren gereden en heel wat podiumplaatsen binnengehaald. De Ardennenklassiekers komen er nog aan en daar gaan we ook met veel vertrouwen van start.”

Vind hier alle info over Paris-Roubais klik hier

Fotocredit A.S.O. Pauline Ballet - bron reacties Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!