Van Aert is blij om Parijs-Roubaix te kunnen rijden

Van Aert is blij om Parijs-Roubaix te kunnen rijden

Corona fnuikte de deelname aan de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race voor Wout van Aert. De Belgische kampioen mist nog zijn topconditie maar kan van start in Parijs-Roubaix, wellicht in een dienende rol.

Na door corona besmet te zijn, gaat het gelukkig goed met Wout van Aert. "Ik ben terug helemaal gezond en fit om te koersen. Dus ik ben heel blij dat ik na de tegenslag alsnog Parijs-Roubaix kan fietsen.", klinkt het in een interview voor het team.

De voorbije weken waren natuurlijk anders dan gepland. "Alles liep eigenlijk heel goed in de voorbereiding richting de Ronde van Vlaanderen. De dag van de verkenning werd ik ziek wakker.", vertelt Wout, die de voorzorgsmaatregelen volgde. "Test gedaan, bleek ik corona te hebben en dan was het eigenlijk een kruis over wat er volgde. Gelukkig was ik eigenlijk snel al wel min of meer ok. Dan hebben we alle nodige testen gedaan, harttesten, bloedtesten en afgewacht hoe mijn gezondheid evolueerde. Toen ik me eenmaal goed voelde, heb ik geprobeerd de training terug op te pikken. Dat was een beetje zoeken wat ik al aankon, maar de afgelopen dagen voelde ik dat ik ok was en dus wou ik er toch heel graag bij zijn.", klinkt het.

De wielerfans hadden natuurlijk ook liever de Belgische kampioen zien racen in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel. Ook voor Van Aert was het onwennig om er niet bij te zijn. "Tot op de dag van de koers voelde dat eigenlijk heel raar aan, maar pas toen ik naar de koers aan het kijken was, had ik het toch wel echt lastig. En dat was met de Amstel Gold Race opnieuw zo. Toen had ik op zich ook wel iets van ook al is het niet in topvorm, ik zou er toch wel graag iets van maken. Ik heb natuurlijk wel al een mooi seizoen gehad, met een paar mooie overwinningen (nvdr de Omloop en E3 Harelbeke). Dat verzacht de pijn natuurlijk. Ik had wel bepaalde keuzes gemaakt en mijn schema zo opgebouwd om bij de monumenten op mijn best te zijn. Die zijn bijna allen in het water gevallen. Dat is wel echt balen.", vertelt Wout, die deze bijna noodgedwongen op tv bekeek. "Ja, er was weinig anders te doen. Ik zat in isolatie en ik kon ook het huis niet uit. Dus was ik eigenlijk verplicht van te kijken."

Van Aert, die niet heel zwaar ziek is geweest, looft ook de medische opvolging. "Zoals ik van de ploeg gewoon ben, op het hoogste niveau natuurlijk. We waren direct in contact met de ploegdokter en ik heb ook veel te danken aan mijn huisarts . We hebben elke dag eigenlijk een beetje naar mijn gevoel geluisterd in de eerste plaats. Ik denk dat dat het belangrijkste is, want het gaat nu met corona heel vaak over hartproblemen en dat soort dingen . Maar het blijft een virale infectie en de eerste parameter is gezond zijn en belastbaar, daar hebben we wel heel voorzichtig mee geweest. Dat was voor mij een hele opluchting dat bij de cardioloog alles normaal bleek te zijn bij maximale inspanning en op de echo."

De trainingen verliepen, na 5 à 6 dagen de rem er op, niet meteen weer goed en hij is ook nog een beetje voorzichtig, maar de vermoeidheid is er wel uit. "Het was even zoeken naar een aanvaardbaar gevoel.", zegt de Belgische kampioen, die toch wel met wat vraagtekens zit voor Parijs-Roubaix. "Ik zit zeker n
iet op het niveau van voor de Ronde van Vlaanderen.", luidt het bij Van Aert, die normaal altijd mee wil doen om te winnen maar nu toch in een andere rol zal starten in wat hij een supermooie koers vindt. Wout hoopt alvast in de finale te geraken, om de teamgenoten te ondersteunen, ... . "Ook al is het in een dienende rol. Het zou meer pijn doen om niet te kunnen rijden.", aldus Wout van Aert

Fotocredits en bron: Team Jumbo-Visma

Vind alle info over Paris-Roubaix klik hier

Kijk en luister hiernavolgend naar het volledige interview

Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!