Corona fnuikt deelname aan Parijs-Roubaix voor Vos

Corona fnuikt deelname aan Parijs-Roubaix voor Vos

Tegenslag voor Marianne Vos. De veelvoudige kampioene testte enkele uren voor de start van Parijs-Roubaix positief op corona en kan bijgevolg niet deelnemen.

Ondanks de versoepelde coronamaatregelen houdt Team Jumbo-Visma nog steeds vast aan strikte protocollen. Zo nemen renners en stafleden elke dag een zelftest af. Ook vanmorgen. "De test van Vos bleek positief. Een tweede test gaf hetzelfde resultaat. Hoewel Vos geen klachten heeft, is vandaag starten in Parijs-Roubaix geen optie.", klinkt het vanuit het team, dat de voorbije weken ook al Wout van Aert zag uitvallen door corona.

“De teleurstelling is enorm”, zegt Vos. “Ik heb uitgekeken naar deze wedstrijd. Toen ik vanmorgen positief testte, stortte de wereld even in. Maar ik sta achter het beleid van de ploeg. Je moet met je gezondheid geen risico’s nemen. Ik ga naar huis, ik neem rust en ik hoop dat ik me goed blijf voelen.”, aldus de grote kampioene, die vorig jaar 2de werd in de 'Hel van het Noorden' voor dames.

We wensen Marianne alvast een spoedig herstel.

Deze dames van Plantur-Pura crossen de 125 km Denain-Roubaix : Manon Bakker, Sanne Cant, Kim De Baat, Julie De Wilde, Marion Norbert-Riberolle en Aniek van Alphen. Bij Trek-Segafredo maakt Lucinda Brand deel uit van een sterk team. Ook Clara Honsinger, Alice Maria Arzuffi, Silvia Persico, Christine Majerus, Lotte Kopecky, ... nemen deel.

Vind hier alle info over Paris-Roubaix voor elite dames op zaterdag 16 april 2022 klik hier

Liveticker klik hier

Fotocredits en bron: Team Jumbo-Visma / Bram Berkien

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!