Schilderkunst prijkt op Tourshirt Team Jumbo-Visma

Schilderkunst prijkt op Tourshirt Team Jumbo-Visma

Speciaal voor de Tour de France van 2022 brengen Team Jumbo-Visma en AGU een Limited Edition Tourshirt. Gedurende vier weken zullen de meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh wereldwijd mee in de kijker staan.

Met behulp van Artificial Intelligence is een palet aan kleuren, patronen en samenstellingen onttrokken uit de absolute topstukken van de Hollandse Meesters, die de Nederlandse roots benadrukken van Team Jumbo-Visma.

Door regelgeving vanuit de UCI dient Team Jumbo-Visma het huidige shirt aan te passen tijdens de Tour de France. Het tenue lijkt namelijk te veel op de gele leiderstrui van de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar stonden er om die reden namen van fans op het officiële tenue van het team. Voor de editie van 2022 leggen Team Jumbo-Visma en AGU de link met hun Hollandse afkomst.

"De drive naar perfectie en prestatie vormt de parallel tussen de Hollandse Meesters, de wielerploeg en AGU. Rembrandt, Vermeer en Van Gogh zijn wereldwijd bekend om hun gedetailleerde en unieke werken en hun topstukken worden gezien als enkele van de allerbeste kunstwerken ooit gemaakt.", klinkt het vanuit het team van Wout van Aert

Het shirt wordt deze zomer door zowel de mannen- als vrouwenploeg gedragen in Frankrijk en is ook tijdelijk beschikbaar voor fans van de ploeg.

Small-Tour de France shirt 2022.jpg (119 KB)

Algoritmes & Hollandse Meesters

Door gebruik te maken van Artificial Intelligence hebben de designers inspiratie ontleend aan individuele werken en de stijl van de Hollandse Meesters. Een algoritme heeft vijftig schilderijen van Vermeer, Rembrandt en Van Gogh geanalyseerd en kleine digitale stukjes uit de schilderijen gehaald om tot een nieuw meesterwerk te komen. De mooiste stukken met een goed contrast zijn vervolgens gebruikt in het ontwerp en zorgen ervoor dat mensen meerdere werken van de Hollandse meesters herkennen bij renners als Primoz Roglic, Wout van Aert en Marianne Vos.

Vind alle info klik hier

Fotocredit en bron: TDE en Team Jumbo-Visma
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!