Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen 2022

Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen 2022

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Samen met Tadej Pogacar vormde hij een kopduo dat de slotkilometer indook ...

Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar vormden in de finale van de Ronde van Vlaanderen 2022 een heel sterk kopduo en doken samen de slotkilometer in om te sprinten voor de zege. Maar toen de twee in de laatste honderden meters bijna surplaceten, kwamen twee achtervolgers heel snel dichter, tot op het wiel zelfs, ... Van der Poel trok op dat moment zijn spurt van op de kop op gang en gaf zijn plaats niet meer af. Pogacar geraakte ingesloten en strandde op een vierde stek.

"Hij was vooral op de Kwaremont en de Paterberg heel sterk", zei Van der Poel over zijn metgezel. "Ik stond op het punt van lossen, vooral op de Pater. En daarna was het tot de finish in een situatie die ik nu al drie jaar op rij had. Dus je weet ongeveer wel wat je moet doen maar ik was een beetje verrast omdat ik alleen met Tadej bezig was en niet meer met die twee andere en die kwamen ineens met een grotere snelheid van achteruit, dus moest ik wel beginnen sprinten."

Van der Poel gaf aan op de Paterberg volledig te verzuren en kon er na , in de afzink even bekomen en zich herladen richting de finish in Oudernaarde. "Voor de sprint heb ik mijn eigen nog eens opgepept. Ik heb hier heel hard voor gewerkt. Ik heb nog eens alles op alles gezet voor te winnen. Ik ben ongelooflijk blij dat 't lukt.", klinkt het bij de kersverse winnaar van de Ronde.

Over Pogacar veel lof van 't wege Mathieu "Hij was misschien wel de beste in koers vandaag. Heeft ook heel offensief gekoerst . Ik had hem dat podium gegund, zelfs de zege als hij mij geklopt had . Tjah, dat is misschien het voordeel van hier al een paar keer te moeten sprinten.", aldus een heel tevreden Van der Poel, die een paar maanden terug niet eens zeker was of hij al zou kunnen meedoen in de voorjaarsklassiekers, omwille van het rugprobleem 'toen'.

Top 5

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Dylan van Baarle (Ned)
3. Valentin Madouas (Fra)
4. Tadej Pogacar (Slo)
5. Stefan Küng (Zwi)

volledige uitslag klik hier

Lotte Kopecky zegeviert bij de dames. Lees het wedstrijdverslag klik hier

Fotocredit Willy
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!