Mohoric wint Milaan-Sanremo - Van der Poel 3de

Mohoric wint Milaan-Sanremo - Van der Poel 3de

De Sloveen Matej Mohoric heeft Milaan-Sanremo 2022 gewonnen. Anthony Turgis en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Wout van Aert finishte als 8ste.

Niet Wout van Aert noch Tadej Pogacar hebbben Milaan-Sanremo gewonnen. De naar voorgeschoven topfavorieten waren dan wel op de afspraak maar het was Matej Mohoric, die na een viertal aanvalspogingen op de Poggio van zijn Sloveense landgenoot uiteindelijk wel met succes wist weg te rijden van een select gezelschap. De Fransman Anthony Turgis kwam nog het dichtst in de buurt van de winnaar en pakte de tweede plaats, terwijl Van der Poel bij zijn wederoptreden het snelst spurtte van het groepje kleppers en daarmee derde werd.

"Ook al was het niet eerder gepland dat ik vandaag zou koersen, ben ik toch teleurgesteld.", zei Mathieu van der Poel. "Het is jammer dat het geen sprint was voor de zege. Milaan Sanremo is een moeilijke koers om te winnen. Ineens had Mohoric wat voorsprong. Ik had niet verwacht dat hij zou voorblijven. We weten dat hij goed kan dalen maar ik dacht dat onze groep groot genoeg was om de kloof te dichten. Hij heeft de zege uiteraard verdiend. Maar er was een gebrek aan samenwerking achter hem. We waren met drie, met Pedersen en Van Aert, die echt reden om hem terug te nemen. We hadden één of twee teamgenoten kunnen gebruiken om dat te doen. Ik hoop terug te komen om te winnen maar ik word ook ouder en vandaag is een gemiste kans.", aldus Van der Poel

Vind uitslag en info klik hier

Fotocredits LaPresse by Eolo




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!