Sterke Van Aert loodst Roglic naar eindwinst in Parijs-Nice

Sterke Van Aert loodst Roglic naar eindwinst in Parijs-Nice

Wout van Aert heeft in de slotetappe van Parijs-Nice een grote steen bijgedragen aan de eindwinst van Primoz Roglic. De Belgische kampioen kan huiswaarts met een ritzege én de groene trui.

Primoz Roglic was na afloop van de slotetappe lovend over het team Jumbo-Visma en in het bijzonder voor Wout van Aert "Hij is half mens, half machine. Hij kan alles", grapte de eindwinnaar, met heel veel respect.

Roglic beschikte niet over zijn beste benen op de slotdag “Het was een superzware dag vandaag. Ik had niet mijn beste dag. Het team was weer supersterk vandaag. Dan heb je ook nog Wout en Wout kan alles. Ik ben ontzettend blij met hem. We hebben een geweldige week achter de rug. Iedereen in de ploeg heeft zijn aandeel gehad in deze zege. Het was nog spannend op het einde, maar we hebben ons doel bereikt. Ik ben blij en opgelucht met deze zege.”

Wout van Aert was groots in de slotetappe en was gedurende de laatste 50 km een superknecht. “Het was een scenario dat ik zo lang mogelijk bij Primoz zou blijven. We hebben geprobeerd de race te controleren, maar dat was lastig met de vele beklimmingen. Richting de finale dacht ik dat we in een goede situatie zaten. Ik hoopte dat Primoz de benen had zoals hij ze vaker heeft, maar hij had het lastig vandaag. Ik wist dat het tweede deel van de klim wat winderiger was en het van nut zou kunnen zijn om daar samen te zitten. Vanuit daar was het alles geven tot de finish.”, aldus Wout, die met een extra trofee even huiswaarts kan. “Het was een leuk doel om voor de groene trui te gaan. Ik zat er vandaag goed bij en heb nog wat punten gepakt, waardoor ik zeker was van dit klassement. Ik ben vooral blij dat we de eindzege hebben gepakt.”

Lees 't wedstrijdverslagje (ENG) klik hier

Rankings en alle info klik hier

Fotocredits A.S.O. Alex Broadway - bron reactie: Team Jumbo-Visma
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!