Happy Dog Cat

Chasing Lines

Chasing Lines

Het opmerkelijk levensverhaal van Felipe Nystrom - de Costa Ricaan die het voorbije veldritseizoen voor het eerst in beeld kwam bij ons - werd in een boek gegoten

Tijdens de wereldbekermanche veldrijden in Rucphen verscheen voor het eerst een Costa Ricaan aan de start van het regelmatigheidscriterium. Felipe Nystrom zou vervolgens ook nog deze in Namen en Dendermonde rijden en ook deelnemen aan het WK Cyclocross in Fayetteville. Dat iemand uit Costa Rica bij ons komt veldrijden, is op zich al bijzonder, want het is niet meteen een land dat gekend staat voor de veldritsport. De levensweg die de man heeft afgelegd is des te meer speciaal. En dat werd neergeschreven door Roman Van Strubarq in een boek, dat als volgt kan worden omschreven:

Chasing Lines vertelt het verhaal van de nu 38-jarige Felipe Timoteo Nystrom Spencer. Hij is geboren in een klein dorpje in Costa Rica en kende een enorm moeilijke jeugd. Tussen het fysiek en seksueel misbruik in, trekt hij continu denkbeeldige eindstrepen om de hoop niet te verliezen. Bij de overgang naar hogere studies verliest Felipe de pedalen. Cocaïne wordt zijn beste vriend, lijntjes trekken zijn favoriete bezigheid. Op die manier lonkt het echte einde … maar zijn mentale weerbaarheid zorgt voor de kentering. Na een mislukte zelfmoordpoging besliste hij zijn leven resoluut te veranderen. De fiets zet hem op een ander pad … Hij begint eerst te koersen, later te cyclocrossen en dat bracht hem de voorbije winter tot bij ons.

Boek Chasing Lines.jpg (102 KB)Fotocredit Roman Van Strubarq

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Uitgeverij Partizaan, voor slechts 20 euro klik hier

"De opbrengst gaat naar Felipe", vertelde a
uteur Roman Van Strubarq (Kinesitherapeut en Osteopaat uit Keerbergen) ons. "Zodat hij volgend seizoen opnieuw kan deelnemen aan de Wereldbekerwedstrijden en het WK, om het (verblijf, vluchten, materiaal, …) te helpen bekostigen.", legt hij verder uit. "Hij woont en werkt nu in Oregon (USA). Vooral de trip naar Europa is een dure aangelegenheid voor hem. Volgend jaar hoopt hij er nog meer te doen dan Rucphen, Namen en Dendermonde.", klinkt het.


Felipe nam van de gelegendheid gebruik om even op de foto te gaan met enkele bekende gezichten

Felipe op de foto met Mathieu Eli Wout.jpg (208 KB)Fotocredits Felipe Nystrom

Foto bovenaan credit Yefrifotos 

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!