Velofollies 2023

Wereldbekermanche veldrijden op de Beekse Bergen

Wereldbekermanche veldrijden op de Beekse Bergen

"Wereldbeker cyclo-cross gaat naar Afrika", klinkt het in een persbericht van Libema Profcycling. Niet echt maar Nederland heeft in het veldritseizoen 2022-2023 een nieuwe wereldbeker in Hilvarenbeek. De Beekse Bergen vormt op 13 november 2022 het decor van het veldritcircus.

De Beekse Bergen was drie keer – in 1973, 1993 en 2013 – gastheer van het Nederlands Kampioenschap. Het bedrijf Libéma is de drijvende kracht achter het park en tal van andere Attractie- en Vakantieparken. Maar ook achter Libéma Profcycling, dat al veel grote wielerevenementen organiseerde. Zoals het WK Baanwielrennen, het EK Veldrijden, het EK op de Weg en jaarlijks de ZLM Tour.

Libéma Profcycling bundelt nu voor het organiseren van een wereldbekermanche op de Beekse Bergen de krachten opnieuw met de Stichting Grote Prijs van Brabant. Onder de naam de Grote Prijs van Brabant werd al vele jaren een internationale veldrit georganiseerd in Den Bosch en Rosmalen. Ook tekenden beide partijen in 2018 en 2020 voor de organisatie van het Europees Kampioenschap veldrijden op het terrein van Autrotron Rosmalen.

‘’Met de organisatie van een manche in de belangrijkste wedstrijdreeks in het veldrijden komt een lang gekoesterde droom van beide partijen uit om meer structureel de beste crossers van de wereld aan het werk te zien in een door ons georganiseerde veldrit van betekenis’’ zegt Martin de Kok van Libéma Profcyling. Na meerdere gespreksrondes met Flanders Classics – door de internationale wielerbond UCI als uitvoerende voor de wereldbekerorganisatie aangewezen – is de toekenning van een dergelijk hoog aangeschreven evenement nu een feit. Esther Vroegh is als voorzitter van de Stichting Grote Prijs van Brabant enthousiast dat de bij de introductie van deze veldrit in 2013 uitgesproken ambities waargemaakt worden. ‘’We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om onze cross nadrukkelijk op de wielerkaart te zetten. Het is mooi om te zien dat we in relatief korte tijd erin geslaagd zijn ons doel te realiseren. De wereldbeker is immers de belangrijkste competitie in de cross.’’

De Kok vervolgt: “De keuze om ditmaal op Beekse Bergen te organiseren, is tweeledig. Vlaamse bezoekers weten de Beekse Bergen al jaren te vinden en dat maakt de locatie zeer geschikt. Maar sportief gezien denken we hier ook alle ruimte te hebben om een uitdagend parcours te laten uittekenen door onze vaste parcoursbouwer Richard Groenendaal. De ervaring van goed bezochte festivals als Best Kept Secret en Awakenings leert ons dat alle faciliteiten en alle ruimte hier aanwezig zijn om een groot publieksevenement te kunnen organiseren.’’, luidt het.

Fotocredit TFoto - tekstbron: persbericht Libema Profcycling.

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!