7 hechtingen aan de vinger voor Denise Betsema na Lille

7 hechtingen aan de vinger voor Denise Betsema na Lille

Denise Betsema reed na haar val in de Krawatencross in Lille de wedstrijd uit met een diepe open wonde aan de vinger. De Texelse werd 7de in de 7de manche van de X²O Badkamers Trofee en 7 was ook het aantal hechtingen die nodig waren in het ziekenhuis van Turnhout.

Denise Betsema stond voor aanvang van de Krawatencross op 21 sec van leidster Lucinda Brand in de Soudal Ladies Trophy. De Texelse kwam er echter niet aan toe om tijd goed te maken in de 7de manche. Integendeel, Denise kwam in de openingsronde ten val, waardoor een eerdere gehechte wonde aan haar vinger opnieuw open kwam te liggen.

De Pauwels Sauzen-Bingoalveldrijdster verbeet de pijn en finishte als 7de, op meer dan twee minuten van Lucinda Brand, die de race won in Lille.

Na afloop werd duidelijk dat de rechtermiddenvinger opnieuw gehecht diende te worden. Ploegleider Tom De Kort vergezelde Betsema dan ook naar het ziekenhuis in Turnhout.

"Niet bepaald de dag aan het strand die ik in gedachte had.", schrijft Denise op haar sociale media. "Ik kwam ten val tegen hekkens, met tot gevolg een diepe open wonde aan mijn vinger. Dusdanig dat het bot zichtbaar was. Ik ben blij dat de pezen niet geraakt zijn. 7 hechtingen later ben ik klaar voor de volgende manche van de X²O Badkamers Trofee. Dank aan het ziekenhuis in Turnhout voor de goede zorgen.", aldus Denise Betsema, die enkele dagen antibiotica moet innemen om infecties te voorkomen.

Op zondag 13 febrauri 2022 staat de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee op de veldritkalender. Tot nader bericht kan Betsema deelnemen in Brussel, maar de eindzege nog binnenhalen in de Soudal Ladies Trophy lijkt nu wel een zo goed als onbereikbaar doel.

Tussenstand Soudal Ladies Trophy - dames -  na Lille klik

1. Lucinda Brand (Ned)
2. Denise Betsema (Ned) op 2'55"
3. Annemarie Worst (Ned) op 7'13"


Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!