Iserbyt over bronzen medaille: 'Hoogst haalbare'

Iserbyt over bronzen medaille: 'Hoogst haalbare'

Eli Iserbyt pakte de enige medaille -de bronzen- voor België op het WK veldrijden 2022 voor de elite heren. "Het hoogst haalbare", beredeneerde hij na afloop. Tegen Tom Pidcock was niemand in Fayetteville opgewassen. Lars van der Haar finishte heel sterk en won de spurt voor het zilver.

De talrijke pogingen waren er maar niemand slaagde er in om Tom Pidcock van zijn stuk te brengen op het WK veldrijden 2022 bij de elite heren. De Brit reageerde ogenblikkelijk op elke versnelling en trok er zowat halfcross solo op uit, richting de regenboogtrui.

Eli Iserbyt zat in aanloop naar het BK al met de focus op het WK. Er was geweten dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel niet zouden deelnemen en dan wisten ze bij het team dat de mogelijkheid zich aandiende om Wereldkampioen te worden. Iserbyt reed een BK om snel te vergeten maar zette de week nadien de puntjes terug op de i door met panache de wereldbekermanche in Flamanville (Frankrijk) te winnen. Een week later demonstreerde de zegekoning van dit veldritseizoen in Hoogerheide dat vorm in orde was om af te reizen naar Fayetteville. Hij mocht op het hoogste schavotje na de slotmanche en werd geflankeerd door Lars van der Haar (2de) en Tom Pidcock (3de).

Maar op het snelle parcours in Fayetteville is Iserbyt daar dus niet in geslaagd, ook al kwam er veel steun van zijn teamgenoten. Door Toon Vandebosch vooral in de beginfase en van Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout gedurende zowat de hele race, met in de eerste wedstrijdhelft ook tal van aanvalspogingen.

Terwijl Pidcock soleerde naar de wereldtitel kwam het achter hem tot een duel tussen Lars van der Haar en Eli Iserbyt voor zilveren medaille. De Nederlander toonde zich de betere sprinter en haalde het daarin van de West-Vlaming. Dezelfde heren dus op het podium als in Hoogerheide een weekje daarvoor maar een positionswitch tussen 1 en 3.

WK Fayetteville 2022 podium elite heren credit Ethan.jpeg (561 KB)Fotocredit Ethan Glading

“Als ik de verhoudingen in de wedstrijd bekijk, dan is dit wel het hoogst haalbare”, zei Eli na afloop. “Ik zat iets te ver toen Pidcock ging. Maar hij bouwde zijn voorsprong nadien verder uit, en dus denk ik dat hij zeker de betere was. Ik ging solo in de achtervolging, maar voelde dat ik daarbij op mijn adem trapte. En in de tweede koershelft reed ook Lars van der Haar heel snel.”, aldus een eerlijke Iserbyt voor Team Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij heeft dan wel geen kampioenentrui dit veldritseizoen maar wel alvast een pak overwinningen en de eindzege in de Wereldbeker op zak.

Uitslagen WK veldrijden 2022 in Fayetteville

vrijdag klik hier
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredit TFoto

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!