Fem van Empel: 'Meteen mijn laatste cross van dit seizoen'

Fem van Empel: 'Meteen mijn laatste cross van dit seizoen'

Fem van Empel was één van de topfavorieten om haarzelf op te volgen als wereldkampioene veldrijden bij de U23 dames, maar in volle finale ging de ketting er af . De talentvolle Nederlandse pakte nog het brons maar haar doel was de regenboogtrui.

Er werd een strijd verwacht tussen de Nederlandse dames voor de regenboogtrui bij de beloften in Fayetteville en die kwam er ook. Puck Pieterse, Shirin van Anrooij en Fem van Empel vatten als koptrio de slotronde aan met de wetenschap dat deze laatste over een sterke sprint beschikt. Maar Van Empel kwam zover niet. De Pauwels Sauzen-Bingoalveldrijdster maakte een kleine hapering op een bult, de ketting ging er af en ze zag haar landgenotes wegrijden richting goud en zilver.

(lees verder onder de foto)
WK Fayetteville 2022 podium U23 dames  Ethan Glading.jpeg (585 KB)Fotocredit Ethan Glading

Fem mocht als derde, goed voor brons, wel op het podium maar dat was maar een schrale troost.

"Niet waar ik voor was gekomen, maar sommige dingen heb je niet altijd in de hand.", klinkt het op haar sociale media. "Dit was ook meteen mijn laatste cross van dit seizoen.", geeft de talenvolle jongedame nog mee en ze bedankt ook iedereen voor alle aanmoedigingen.

Jammer van het voorval op het WK maar Fem van Empel kan toch terugblikken op mooie prestaties dit veldritseizoen. De Wereldbekerzeges bij de elite dames in Val di Sole en Flamanville steken daar zeker bovenuit. Daarnaast was ze ook de beste belofte op het Nederlandse kampioenschap 2022.

Uitslagen WK veldrijden 2022 in Fayetteville

vrijdag klik hier
zaterdag klik hier
zondag klik hier

Fotocredits TFoto






Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!