Happy Dog Cat

Zwitser Jan Christen is de juniorenwereldkampioen veldrijden 2022

Zwitser Jan Christen is de juniorenwereldkampioen veldrijden 2022

Jan Christen is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren heren. De Zwitser klopte Aaron Dockx en de Brit Nathan Smith in de spurt voor de regenboogtrui.

Nathan Smith nam de beste start bij de junioren heren op het WK veldrijden in Fayetteville. Ook topfavoriet David Haverdings was goed weg en dat kan ook gezegd worden van Aaron Dockx. Al snel kwam ene Jan Christen op de kop van de race en samen met de Fransman Corentin Lequet vormden deze vijf renners een kopgroepje. Toen ze de benen wat stil hielden bij het passeren van de finish sloten nog meer renners aan, maar niet voor lang.

Dockx nam de leiding en verhoogde het tempo, Haverdings kwam ten val en zou nooit meer vooraan geraken. Door zijn tuimelperte werden nog enkele renners opgehouden en vooraan kregen we het viertal Smith, Andrew August, Lequet en dus ook Dockx. In de volgende ronde zouden onder andere de Belgen Viktor Vandenberghe, Wies Nuyens en Yordi Corsus nog eens aansluiten maar niet voor lang. Dockx versnelde nog een keer en in eerste instantie wist alleen Smith te volgen, eerst op een aantal meters en in ronde vier sloot de Brit aan. Niet veel later deed ook Jan Christen dat en in zijn spoor Lequet en Vandenberghe. Deze laatste moest snel de rol weer lossen en dat was ook al rap zo voor de Fransman.

(lees verder onder de foto)
WK Fayetteville 2022 Christen en Dockx credit Ethan Glading.jpeg (836 KB)

De sterkste drie in cross waren gekend. Aaron Dockx reed een taktisch perfecte wedstrijd maar moest met twee taaie klanten naar de meet. Christen, die ook een steengoed wegrenner is, toonde zich al sterk en wist Dockx te kloppen in de sprint voor de regenboogtrui. Smith was goed voor het brons.

WK Fayetteville 2022 podium junioren heren credit Ethan.jpeg (435 KB)

In een reactie meteen na afloop zij de Zwitser Christen dat het WK zijn enige doel was dit seizoen. Hoe hij 't zal vieren. "Party"

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits Ethan Glading
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!