Puck Pieterse spurt naar Wereldtitel veldrijden U23 dames

Puck Pieterse spurt naar Wereldtitel veldrijden U23 dames

Puck Pieterse heeft de Nederlandse battle voor de regenboogtrui bij de dames beloften gewonnen. Ze klopte Shirin van Anrooij in de sprint en Fem van Empel, die pech kende, bolde enkele seconden later als derde over de finish.

Bij de beloften dames stonden de drie Nederlandse dames met stip als favorietes genoteerd voor de podiumplaatsen op het WK veldrijden 2022 in Fayetteville. Wie de regenboogtrui zou mogen aantrekken, was niet duidelijk.

De Française Amandine Fouquenet nam de kopstart en leidde bijna een volledige eerste ronde de dans, terwijl Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse nog rustig volgden. Ook Line Burquier (Frankrijk) en Marie Schreiber (Luxemburg) sloten aan en we kregen een kopgroepje van zes dames.

Bij de tweede passage op de langste klim versnelde Van Anrooij en Pieterse ging mee. Fem van Empel deed dat niet meteen en volgde met Burquier op een handvol seconden. 

Het kopduo vond elkaar enerzijds maar ze bestookten ook elkaar. Achter hen had Van Empel intussen de Française achter zich gelaten en in de vierde ronde sloot ze ook aan met de kop van de wedstrijd, net voor de klim.

WK Fayetteville 2022  U23 dames  Ethan Glading.jpeg (822 KB)

We kregen dus het verwachte koptrio en zij zouden onderling strijden voor de Wereldtitel. 

Pieterse versnelde in de slotronde op de klim maar Van Empel volgde vlot, terwijl Van Anrooij enkele meters prijs moest geven. Maar even later verslikte Van Empel zich aan een zonderling technisch hellinkje, waardoor Puck Pieterse toch alleen op kop kwam. Shirin Van Anrooij beende haar nog bij en de twee spurtten voor de titel, met als resultaat:

1. Puck Pieterse
2. Shirin van Anrooij
3. Fem van Empel

WK Fayetteville 2022 podium U23 dames  Ethan Glading.jpeg (585 KB)

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits Ethan Glading




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!