Teamgenoten Verstrynge en Wyseure gaan voor de kers op de taart

Teamgenoten Verstrynge en Wyseure gaan voor de kers op de taart

Met Emiel Verstrynge en Joran Wyseure heeft het Tormans CX Team twee stevige kandidaten in de strijd voor de prijzen op het WK bij de U23 heren. Allebei weten ze hoe het voelt om op het hoogste schavotje te staan.

Emiel Verstrynge toonde al meermaals uit welk hout hij gesneden is. De belofte van 't Tormans CX Team werd enkele weken terug Belgisch beloftenkampioen veldrijden en toonde het weekend nadien zijn tricolore in al zijn eer met de zege in de Wereldbekermanche in Flamanville (Frankrijk). Blikken we ook even terug naar het EK veldrijden dan kan je stellen dat Verstrynge over heel goede papieren beschikt om het WK in Fayetteville aan te vatten en kans te maken op iets heel moois.

"Ik mag stellen dat ik één van de zes of zeven kanshebbers op de titel ben.", liet Emiel Verstrynge op vrijdag na de verkenning neerpennen voor 't Tormans CX Team. "Maar wat er ook gebeurt deze zaterdag, de nieuwe wereldkampioen zal ongetwijfeld een verdiende winnaar zijn. Binnen de beloftencategorie zijn we elkaar echt wel waard en het zou voor elk van ons een bekroning op een prachtig seizoen zijn. Mijn vertrouwen is al enkele weken zo stevig als een rots, waardoor ik me aan de vooravond van mijn tweede wereldkampioenschap bij de beloften erg relaxed voel. Ik heb van de eerste dagen hier in Fayetteville gebruik gemaakt om van de jetlag te herstellen.", zegt Emiel.

Op donderdag lastte hij een stevige training in om dan op vrijdag het parcours te verkennen. Verstrynge werd begin dit seizoen 10de bij de elite heren in Fayetteville en kent dus de locatie. "Met uitzondering van de ondergrond zijn er weinig wijzigingen ten opzichte van het parcours van de wereldbeker. In oktober wilde ik er absoluut aan deelnemen om in functie van het wereldkampioenschap al eens met de verre reis en het parcours kennis te maken. Mijn voorbereiding was optimaal, nu kan ik alleen maar hopen dat de puzzelstukjes deze zaterdag in elkaar vallen.", aldus de Belgische beloftenkampioen.

Sterke Joran hoopt op een superdag

Het Tormans CX Team heeft met Joran Wyseure nog een klepper aan de start in de beloftencategorie. Dat Joran sterk naar voor komt op zware omlopen, is geweten. Maar de West-Vlaming heeft zich ook al bewezen op andere parcours. Eerder op het seizoen won Wyseure de wereldbekermanche in Koksijde en op het BK was hij goed voor brons.  En vorige week sierde hij nog het hoogste schavotje van de Flandriencross.

In tegenstelling tot Verstrynge is de ervaring over de grote plas nieuw voor hem. "Een verre reis maken is helemaal nieuw voor mij. We waren vorige maandag 25 uur lang onderweg om Fayetteville te bereiken, maar ondertussen ondervind ik daar nog weinig last van en heb ik het parcours al kunnen verkennen. Liefst van al klief ik door de modder, maar ik kan deze droge en snelle omloop wel appreciëren. Ik verwacht dat het een tactische wedstrijd zal worden, ondanks de lastige opeenvolging van klimmetjes en vooral ook de lange helling. Als er iemand in slaagt om na deze lange klim door te trekken, kan hij misschien wel een verschil maken. De volgorde van de top tien is echt onvoorspelbaar, want ze zijn met velen aan elkaar gewaagd. Ik hoop dus op een superdag! ", aldus Joran Wyseure

Ook Théo Thomas van het team is present op het WK. Hij komt uit voor Frankrijk bij de beloften.

Fotocredit TFoto - bron: Tormans CX Team

Info WK veldrijden 2022 in Fayetteville

zaterdag klik hier
zondag klik hier

 


Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!