Oud-beloftenwereldkampioen Teunissen gunt Vos de wereldtitel veldrijden 2022

Oud-beloftenwereldkampioen Teunissen gunt Vos de wereldtitel veldrijden 2022

Op zaterdag 29 en zondag 30 januari wordt gestreden voor de wereldtitels veldrijden 2022 in Fayetteville (USA). Negen jaar terug mochten Marianne Vos en Mike Teunissen, beide nu bij Team Jumbo-Visma, in het Amerikaanse Louisville de regenboogtrui aantrekken, respectievelijk bij elite dames en U23 heren.

"Ik herinner me dat het echt slecht weer was tijdens het WK van 2013 in Louisville”, blikt Mike Teunissen even terug voor zijn team Jumbo-Visma. “De Ohio River stond op het punt om buiten zijn oevers te treden en daarom werd de titelstrijd bij de profs in laatste instantie een dag vervroegd en werden alle wedstrijden op zaterdag gereden. Het parcours lag er toen al modderig bij. Als je op bepaalde stukken van het parcours afweek, was je al in het water aan het rijden. Dat maakte het wel speciaal … zeker ook omdat het WK in het algemeen in Europa verreden wordt.”

De verreden wereldbekermanche begin dit veldritseizoen in Fayetteville was ook een ploeterpartij, een loodzware cross. Nu ligt het parcours er droog en snel bij.

“Na oktober hebben ze het parcours lichtelijk aangepast, met enkele langzame bochten en ook nog twee extra, korte, steile klimmetjes”, weet Jan Boven, coach bij Jumbo-Visma. “Het is een parcours dat Marianne (nvdr Vos) goed ligt. Ik wil ook mijn appreciatie uitspreken over dit parcours. Het is echt geweldig. Het lijkt ergens op het Sven Nys Cycling Centrum in Baal, maar nog veel groter.”

"Het zou mooi zijn als Marianne opnieuw kan winnen”, klinkt het bij haar teamgenoot Teunissen. “Ze is één van de beste wielrensters ooit. Ze draait al jaren mee aan de top en toch is ze altijd aardig en heeft ze aandacht voor iedereen. Dat is heerlijk en daarom gun ik het haar zo. Daarnaast weet ze ook gewoon erg goed hoe het spelletje werkt en kan ze zich goed vastzetten op een wiel. Ze kent de truken van de foor en weet lastige situaties om te buigen in haar voordeel.”

Ook bij elite heren heeft de oud-beloftenwereldkampioen zijn favoriet “Nu Wout (nvdr Van Aert) er niet bij is, duim ik dat Lars van der Haar zal winnen. We hebben maar twee renners in onze Nederlandse selectie zitten, maar uiteindelijk kan er ook maar één man wereldkampioen worden. Ik heb mijn alarmklok er alvast op ingesteld.", luidt het

Ter info: Op het WK veldrijden 2013 in Louisville (USA), waar Teunissen de wereldtitel bij de beloften pakte, was Wietse Bosmans 2de en Wout van Aert 3de. Marianne Vos won toen al voor de 6de keer het WK bij elite dames en zou daar het jaar nadien nog eentje bij doen in Hoogerheide. Sven Nys crosste in Louisville naar zijn tweede regenboogtrui bij elite heren.

Fotocredits sme - bron reacties: Team Jumbo-Visma

Info WK veldrijden 2022 in Fayetteville

zaterdag klik hier
zondag klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!