8ste Wereldtitel veldrijden voor Marianne Vos !

8ste Wereldtitel veldrijden voor Marianne Vos !

Marianne Vos spurtte in Fayetteville naar haar 8ste wereldtitel veldrijden bij de elite dames. De veelvoudige kampioene klopte daarvoor Lucinda Brand, die heel veel inzet toonde maar met zilver tevreden moet zijn. De Italiaanse Silvia Persico legde beslag op het brons.

De strijd voor de regenboogtrui bij de elite dames werd zoals verwacht door Nederland gevoerd en de twee naar voor geschoven dames, Lucinda Brand en Marianne Vos, volgden het voorspelde scenario. Ze vormden al vrij vroeg het kopduo in de wedstrijd en wie van beide ook wat probeerde, ze bleven samen en het draaide uit op een spurt, met Marianne Vos als winnares. Haar 8ste wereldtitel veldrijden bij elite dames. De eerste pakte ze in 2006 en de 7de anno 2014.

Lucinda Brand moet zich tevreden stellen met het zilver en de Italiaanse Silvia Persico won het brons. Ceylin del Carmen Alvarado leek de derde plek nog binnen zullen halen maar maakte een schuiver in de slotronde en werd 4de.

WK Fayetteville 2022 podium elite dames Ethan Glading.jpeg (654 KB)

Vind volledige uitslag / analyse klik hier

"Ongelooflijk.", was de reactie van Marianne Vos, die 16 jaar geleden eerste wereldtitel veldrijden bij elite dames won. "Richting deze kijk je zo ver niet terug. Je focust op de wedstrijd zelf. Het was een moeilijke race. Ik wist dat het hard zou zijn om Lucinda te verslaan. We probeerden druk op elkaar te zetten, maar het lukte niet om weg te rijden. ", legde Vos uit, die zich dan voorbereidde op de sprint.

Marianne Vos is intussen 34 en haar vorige regenboogtrui in het veld trok ze aan in 2014. "Ik heb sindsdien weinig veranderd en ben blijven doen wat ik al deed. Ik krijg geweldig veel steun van mijn familie, ook van het team. Ik probeer altijd mijn best te doen. Geweldig om hier te staan.", aldus een gelukkige veelvoudige kampioene.


Fotocredits Ethan Glading
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!