Sanne Cant: 'Niets moet per se maar heb hard gewerkt'

Sanne Cant: 'Niets moet per se maar heb hard gewerkt'

Het hoeft geen betoog dat Sanne Cant een heel mooi palmares heeft. Niets moet nog per se voor haar op het WK maar de IKO-Crelandame heeft er in elk geval hard voor gewerkt om toch een mooie prestatie neer te kunnen zetten

Met drie wereldtitels, 3 Europese, 13 opeenvolgende Belgische, ... en tal van overwinningen op haar palmares heeft Sanne Cant zich meer dan bewezen in het veldrijden. Samen met Alicia Franck verdedigt ze de Belgische eer bij de elite dames op het WK veldrijden in Fayetteville, Arkansas (USA).

Of de jetlag haar niet veel parten zal spelen, valt af te wachten en komt mogelijks pas tot uiting in de race. Maar Cant heeft natuurlijk een pak ervaring en weet hoe ze naar een kampioenschap moet toewerken.
"Ik heb al heel veel meegemaakt op de WK’s.", vertelde Sanne voor IKO-Crelan in Hoogerheide 't voorbije weekend. "Op zich, ik denk niet dat er nog persé iets moet voor mij . Ik denk dat mijn carrière al geslaagd is met het aantal medailles die ik thuis heb liggen. Maar ik heb er heel hard voor gewerkt op stage vorige week.", zegt ze toch met de nodige ambitie.

Cant heeft keuzes gemaakt dit veldritseizoen en een doel gemaakt van de kampioenschappen. "Vanaf dat ik zag dat het seizoen niet 100 % van start ging en in de klassementen had ik ook niets meer te vertellen , ben ik wel een beetje bezig geweest met 1: het BK, en ja, nu komt het WK er aan, het blijft natuurlijk de belangrijkste cross van het seizoen. Of je nu kunt winnen of niet, je moet gewoon proberen om in de meest normale omstandigheden aan de start te staan, in de beste vorm en dan hopen dat alles meezit, denk ik.", aldus de veelvoudige kampioene

Fotocredit TFoto

Info WK veldrijden 2022 in Fayetteville

zaterdag klik hier
zondag klik hier

Kijk en luister naar Sanne Cant, alsook haar teamgenoten Yara Kastelijn, Mees Hendrikx en Manon Bakker.

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!