Mees Hendrikx: 'Veel jongens die kans maken'

Mees Hendrikx: 'Veel jongens die kans maken'

Mees Hendrikx is één van de favorieten in de beloftenreeks op het WK veldrijden 2022 in Fayetteville. Maar dat er meerdere jongens kans maken om de titel te pakken, weet de Nederlander maar al te goed.

Het WK veldrijden voor de beloften heren wordt misschien wel het spannendste van het hele weekend. Dat weet ook de Wereldbekerwinnaar bij de U23 van dit veldritseizoen, Mees Hendrikx. De Nederlander won de eerste manche in Tabor, trok de leiderstrui aan en stond deze niet meer af. Maar Mees heeft er wel hard voor moeten strijden.

"De beloftenreeks is altijd heel lastig, er zijn veel jongens die kans maken . Dat heb je in de Wereldbekermanches gezien met 4 verschillende winnaars . ", geeft Hendrikx aan en hij heeft al een beeld hoe het kan verlopen in Fayetteville "Het parcours dat heel snel gaat liggen . Dan denk ik wel dat het een heel spannende wedstrijd wordt en dat het heel lang samen gaat blijven ."

(lees verder onder de foto)
DEN_4746 (1) Mees Hendrikx.jpg (300 KB)

Hendrikx kan zich optrekken aan knappe prestaties "Als ik dan terugkijk naar het EK, dan klopte ik de uittredende wereldkampioen en Europese kampioen . Dat heeft me heel veel vertrouwen gegeven. En dan vorige week in Flamanville mijn Wereldbeker veilig kunnen stellen met een mooi duel tegen Pim , ja, dat uiteindelijk af kunnen maken . heeft me heel veel vertrouwen gegeven richting het WK.", luidt het.

Voeg er nog zijn recente nationale titel U23 en de 6de plaats in Hoogerheide met de elite heren aan toe en dan weet je dat Mees Hendrikx over goede papieren beschikt voor het WK.

Fotocredits TFoto - bron reactie: IKO-Crelan

Info WK veldrijden 2022 in Fayetteville

zaterdag klik hier
zondag klik hier

Kijk en luister ook naar Sanne Cant, Yara Kastelijn en Manon Bakker, alsook Mees Hendrikx
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!