Laurens Sweeck zet Flandriencross op zijn palmares

Laurens Sweeck zet Flandriencross op zijn palmares

Laurens Sweeck heeft de Flandriencross 2022 op zijn palmares weten te zetten. Na een spannende wedstrijd klopte hij Toon Aerts, die leider blijft van de X²O Badkamers Trofee, in de spurt. Eli Iserbyt finishte als derde.

Toon Aerts vertrok als een speer in de Flandriencross en kreeg Corné van Kessel mee in zijn spoor. Aerts, leider in de X²O Badkamers Trofee, pakte de 15 seconden boni en zette alleen door. De Baloise Trek Lion leek te soleren naar de zege maar Tom Pidcock kwam van achteruit opzetten en reed halfcross naar de kop van de wedstrijd, met Eli Iserbyt en Laurens Sweeck in het wiel. De Brit, net terug van stage, legde er een stevig tempo op en Aerts, die als enige volgde, moest even de rol lossen. Maar een ronde later verloor de Brit dan weer terrein en kregen we Laurens Sweeck met Toon als kopduo, terwijl Pidcock en Iserbyt kort achter de twee volgden.

Bij het ingaan van de slotronde kwamen de vier heel even samen. Pidcock zette zijn slotoffensief in maar was misschien iets te overmoedig en maakte een tuimelperte. Wat er voor zorgde dat Laurens en Toon een duel uitvochten voor de zege. Iserbyt leek ook nog de aansluiting te gaan maken, maar dat lukte net niet. In de spurt toonde Laurens zich uiteindelijk de betere van Toon.

Na de Kermiscross Ardooie en de GP Leuven, is de Flandriencross de 3de cross die Laurens heeft gewonnen dit veldritseizoen. Op het BK veldrijden won de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner het zilver, achter een ongenaakbare Wout van Aert.

Fotocredit TFoto






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!