World Cup Cyclo-cross in Flamanville (Frankrijk)

World Cup Cyclo-cross in Flamanville (Frankrijk)

Op zondag 16 januari 2022 staat de Wereldbekerwedstrijd veldrijden in Flamanville (Frankrijk) op de veldritkalender, een nieuwkomer voor dit klassement maar niet als veldritlocatie.

De plaats waar de voorlaatste wereldbekermanche veldrijden van dit veldritseizoen voor de dames en elite heren doorgaat, is voor de Franse veldrijders bekend terrein. Het parcours aan het mooie kasteel in Flamanville maakte al 4 keer deel uit van de beker van Frankrijk en twee keer van de beker van Normandië. Ook werd er al twee keer het kampioenschap van Normandië gereden en in 2020 werd er het Frans kampioenschap gereden.

Krijg een impressie van de omloop aan de hand van beelden van dat nationaal kampioenschap


De deelnemers krijgen een redelijk snel en niet al te technisch rondje onder de wielen geschoven. De setting in Normandië en het publiek, er zijn 5000 toeschouwers toegelaten, zullen voor de nodige sfeer zorgen.

Voor de categorieën junioren heren, junioren dames, alsook belofteh heren is het de slotmanche voor het Wereldbekerklassement. Bij de junioren heren was David Haverdings al zeker van eindwinst (lees hier). Bij de junioren dames kan Leonie Bentveld de eindzege nog grijpen, als ze wint. Zoe Bäckstedt heeft weliswaar 30 punten voorsprong als leidster maar moest afzeggen voor Flamanville (lees hier). De strijd bij de beloften heren voor het hoogste schavotje wordt nog spannend .

Voor de dames en elite heren is er dan nog de laatste manche in Hoogerheide op zondag 23 januari 2022. Maar voor de categorieën elite dames en heren zijn de eindwinnaars al gekend, met name Lucinda Brand (lees hier) en Eli Iserbyt (lees hier). Voor de overige plaatsen kan er nog enige spankracht verwacht worden.

Info WB-manche Flamanville klik

Fotocredit TFoto

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!