Eli Iserbyt rijdt dominant naar de zege in Normandië

Eli Iserbyt rijdt dominant naar de zege in Normandië

Eli Iserbyt heeft met een hele lange solo de Wereldbekerwedstrijd in Flamanville op zijn palmares weten te schrijven. "Mijn 10de Wereldbeker- en 30ste profoverwinning.", gaf de West-Vlaming mee na afloop.

Na een snelle start van Toon Aerts, gevolgd door de andere Toon, Vandebosch, nam Laurens Sweeck de kop van de wedstrijd. Hij pakte enige voorsprong maar werd bijgebeend door Eli Iserbyt. Ook Aerts, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout pikten hun wagonnetje aan. In de derde van acht te rijden rondes ontbond Iserbyt zijn duivels. De West-Vlaming reed weg van zijn metgezellen en bouwde, op een omloop die hem lag, zijn voorsprong uit. Zijn lange solo kwam nooit in gevaar en met een minuut voorsprong pakte de Pauwels Sauzen-Bingoalveldrijder bij het overschrijden van de meet zijn 10de Wereldbeker- en in totaal 30ste profzege bij elite heren.

"Het is een mooie dag voor mij. Niet onbelangrijk was de aanwezigheid van het publiek, hier in Frankrijk. Het gaf me extra vleugels.", zei Eli, en een opsteker na een minder BK. "Ik wist dat ik niet slecht was, maar nu heb ik echt weer het goede gevoel te pakken. Ik ben op goede weg riching het WK.", luidt het

Achter Iserbyt bonden Aerts en Vanthourenhout de strijd aan voor de tweede stek. Laurens Sweeck kwam nog heel dicht van dit duo maar zou de aansluiting niet meer maken. Richting het slot begon het wat te regenen en Michael had voor die omstandigheden niet de goede banden op liggen, die Aerts wel al op de fiets had. De Baloise Trek Lion kreeg dat in de mot, versnelde, kon afstand nemen en haalde de tweede plaats binnen.


WB Flamanville 2022 podium elite heren credit Yefri.jpg (811 KB)

Fotocredits Yefrifotos




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!