2de Wereldbekerzege voor Fem van Empel

2de Wereldbekerzege voor Fem van Empel

Na deze in Val di Sole (Italië) heeft Fem van Empel ook de wereldbekermanche in Flamanville (Frankrijk) gewonnen. De belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal klopte in Normandië haar landgenote Puck Pieterse, met wie ze een kopduo vormde, in de sprint.

Inge van der Heijden nam de snelste start in de Wereldbekermanche voor de dames in Flamanville, gevolgd door Fem van Empel, die als snel de kop overnam, met Puck Pieterse in haar spoor. De twee Nederlandse beloftes trokken stevig door en kregen aanvankelijk het gezelschap van Blanka Vas, alsook Van der Heijden en Silvia Persico, de Italiaanse kampioene, wisten even aan te sluiten. Maar een versnelling van Pieterse deed het groepje al snel uiteenspatten. Enkel Van Empel wist op enkele seconden te volgen en sloot net voor halfcross aan bij haar landgenote. De twee vonden elkaar en reden finaal samen richting het slot. Vas bleef hangen op positie drie, zowat steeds tussen de 12 à 20 seconden.

Voor de zege werd het een sprint en daarin toonde Van Empel zich de snelste. De belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal pakt zo haar tweede wereldbekerzege bij de dames, na deze in Val di Sole eerder dit veldritseizoen.

(lees verder onder de foto)
WB Flamanville 2022 podium dames credit Yefri.jpg.jpeg (773 KB)

"Dit had ik voor het seizoen nooit verwacht. Ik vind dit echt een belangrijke overwinning. Al was het spannend vandaag. Maar ik weet dat mijn sprint een van mijn sterke punten is. Daar moest ik op rekenen. Dat is goed gelukt.", vertelde een blije Fem van Empel, die blijkbaar vooraf al een scenario met Pieterse had besproken. "We deelden de kamer en wisten dat vandaag onze kans was om te winnen. We spraken af om samen weg te geraken. Daarna was het uiteraard ieder voor zich, maar Puck en ik gunnen dat elkaar."

Vind uitslagen/analyse/eindstand van/na Flamanville klik


Fotocredits Yefrifotos





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!