Denise Betsema reist niet af naar Flamanville

Denise Betsema reist niet af naar Flamanville

Denise Betsema zal niet van start gaan in de Wereldbekerwedstrijd in Flamanville komende zondag. Na een veeleisende kerstperiode en een minder NK, besliste de Texelse, in samenspraak met de ploegleiding, om de lange verplaatsing Texel-Flamanville niet te maken.

Denise Betsema heeft er voor gekozen om de Wereldbekermanche in Flamanville te schrappen op haar veldritprogramma en zich thuis optimaal voor te bereiden op wat komt, zodat ze weer helemaal fit naar Hoogerheide en het WK in Fayetteville kan later deze maand.

“Na de kerstperiode voelde ik me best vermoeid, wat leidde tot een minder NK.", legt Denise Betsema uit. "Om helemaal fit aan de start van Hoogerheide en het WK te kunnen staan, beslisten we begin deze week om Flamanville en de elf uur lange autorit daarnaartoe te schrappen. Het is niet mijn gewoonte om een klassementscross te schrappen (Denise reed ze dit seizoen al allemaal), maar voor een keer leek dit het beste. Voor de wereldbekerpunten hoefde het trouwens ook niet meer.”

Denise Betsema staat tweede in het wereldbekerklassement. Het schrappen van Flamanville betekent ook dat Lucinda Brand nu mathematisch zeker is van eindwinst in de Wereldbeker veldrijden 2021-2022. (zie ook hier)

Tussenstand in de Wereldbeker bij de dames na Hulst klik hier

1. Lucinda Brand (Ned) 402 ptn
2. Denise Betsema (Ned) 343 ptn
3. Puck Pieterse (Ned) 295 ptn - 1ste belofte

Tussenstand bij de beloften/U23 dames

1. Puck Pieterse (Ned) - tevens 3de algemeen
2. Fem van Empel (Ned) - tevens 4de algemeen
3. Shirin van Anrooij (Ned) - tevens 5de algemeen

Pauwels Sauzen - Bingoal brengt zeven renners aan de start in Flamanville: wereldbekereindwinnaar Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Fem van Empel, Ryan Kamp en Leonie Bentveld.

Fotocredits TFoto - bron: Pauwels Sauzen-Bingoal

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!