Velofollies 2023

Trainingskamp Team Jumbo-Visma afgebroken na positieve coronatest

Trainingskamp Team Jumbo-Visma afgebroken na positieve coronatest

Na een positieve coronatest binnen het team, heeft Team Jumbo-Visma vanochtend het trainingskamp, zoals voorzien in Alicante, beëindigd. "Wie naar huis mag, gaat naar huis of traint op individuele basis verder in Spanje, met minimale ondersteuning vanuit het team.", luidt het

Daags na de ploegvoorstelling van Team Jumbo-Visma in Spanje testte iemand positief op corona. De voorziene trainingskamp kan nu niet doorgaan zoals voorzien. Een deel van het team gaat naar huis, terwijl er ook in Spanje blijven om er te trainen.
De besmette persoon, die tot dusver klachtenvrij is, en de zogeheten ‘close contacts’ gaan conform de richtlijnen in quarantaine.

De ploeg voerde dagelijks testen uit bij alle personen in de bubbel. De eerste training was gisterochtend en in de middag werd het team gepresenteerd aan de media en via een livestream. "De besmetting is thuis opgelopen. Omdat als voorzorgsmaatregel iedereen in gescheiden compartimenten trainde en at, is het aantal close contacts beperkt gebleven.", benadrukt het team.

(lees verder onder de foto)
Wout zijn materiaal.jpg (563 KB)

Desalniettemin is de opschorting van de trainingsstage een streep door de rekening voor Team Jumbo-Visma. “Het doemscenario is uitgekomen”, vertelt Mathieu Heijboer, performance manager van de ploeg. “Wel een scenario waarmee we rekening hebben gehouden natuurlijk. We hadden al besloten hoe te handelen in een dergelijke situatie en allerhande maatregelen genomen. Om verdere verspreiding te voorkomen is opbreken de beste optie. Dat is even een logistieke klus om te klaren.”

Sportief directeur Merijn Zeeman vult aan: “We willen de gezondheid van renners en staf niet op het spel zetten. Daarom breken we ons trainingskamp zo goed als af. Het is nogmaals bevestigd dat het enorm lastig is om in deze tijden dit soort activiteiten te organiseren. Het sportieve deel gaan we zo goed mogelijk waarborgen, zodat de renners hun voorbereiding op het seizoen voort kunnen zetten binnen de mogelijkheden. Het is een spijtige zaak, maar de enige juiste keuze."

We hebben nog geen namen wie er allemaal in quarantaine zit...

8S4U0287 Wout op BK Middelkerke.jpg (598 KB)

Ook Wout van Aert was aanwezig in Spanje. Na het behalen van zijn 5de Belgische veldrittitel, een groot pak friet en een pintje, ... reisde hij af naar Alicante.


Fotocredits Veldritkrant - bron: Team Jumbo-Visma 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!