Blanka Vas vlot naar een volgende Hongaarse titel

Blanka Vas vlot naar een volgende Hongaarse titel

Blanka Vas volgt haarzelf op als Hongaarse veldritkampioene bij elite dames. Het jonge talent kan dus ook komend weekend in Flamanville (Frankrijk) aantreden in de kampioenentrui.

Het moet gezegd dat Blanka Vas het voorbije weekend zo goed als geen tegenstand kende op het Hongaars kampioenschap veldrijden voor elite dames. De tweede dame, Regina Schmidel, finishte op 5 minuten 42 sec van het jonge talent. Het is voor de nog maar 20-jarige Vas al haar 4de opeenvolgende nationale titel bij elite dames.

Haar teamgenote bij Team SD Worx, Christine Majerus, pakte haar 12 de Luxemburgse veldrittitel. De 34-jarige Majerus treedt normaal gezien komend weekend ook aan in Flamanville, maar zal zich dan beginnen voorbereiden op het wegseizoen. Ze zal niet afreizen naar Fayetteville om deel te nemen aan het WK veldrijden 2022. "In mijn ogen zijn mijn laatste prestaties niet standvastig genoeg om dat te verantwoorden.", klinkt het

Lotte Kopecky maakt ook deel uit van dit team. De Belgische kampioene wegwielrennen behaalde zaterdag een 5de plaats op het BK in Middelkerke. Ze nam een snelle start maar zakte dan wat terug en vertelde naderhand last te hebben gehad van de onderrug. Het baan- en wegwielrennen is hoofdzaak voor Kopecky en van het veldrijden probeert ze vooral te genieten, 'als hobby', klinkt het. Nu vertoeft Kopecky normaal gezien in Spanje, op de trainingskamp.

De gedachten van Team SD Worx zijn zeker ook bij teamgenote Amy Pieters, die een paar dagen voor kerst ten val kwam bij een aanrijding en het bewustzijn verloor. De Nederlandse wegkampioene onderging een operatie, werd in een kunstmatige coma gebracht, ... en tot op heden is het hopen dat alles goed komt.

Fotocredits Mark Somay - Red Bull Content Pool

Info Wereldbekerwedstrijd Flamanville (Frankrijk) klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!